Hamisan tanúzhatott a lúgos orvosnak alibit szolgáltató titkárnő

Hamisan tanúzhatott a lúgos orvosnak alibit szolgáltató titkárnő

Hivatalból egyetlen hatóság sem tett feljelentést, pedig a lúgos orvos áldozata és ügyvédje már a nyomozás lezárása után jelezték, hogy Bene Krisztián és a kórház ápolási igazgatójának titkárnője sem mondott igazat. Az ügyészség ráadásul annak idején többek között a két nő vallomása miatt akarta megszüntetni a nyomozást - írja az Index.

A két titkárnőt 2015-ben a lúgos támadásként elhíresült ügy áldozata, Renner Erika és jogi képviselője azután jelentették fel, hogy az iratismertetésen elolvasták a vallomásokat. A támadás óta hét év telt el, az ügyben két éve jogerős ítélet született, de a Fővárosi Főügyészség csak idén januárban

emelt vádat hamis tanúzás miatt az ellen a titkárnő ellen, aki alibit igazolt a volt főigazgatónak, az orvos másik kolléganőjével szemben pedig megrovást alkalmazott.

Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes-szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy azért tartottak eddig a hamis tanúzás miatt indított büntetőügyek, mert meg kellett várni, hogy az alapügyben jogerős ítélet szülessen, az pedig öt évig húzódott.

Bene Krisztián orvos-kórházigazgató még 2013-ban maszkot és sisakot viselve lakásában támadta meg egykori barátnőjét, megkötözte, kábító-altató injekciót adott be a combjába, majd levetkőztette és nemi szervét, valamint annak környékét maró lúggal öntötte le. 5 évvel az eset után ítélték 11 év börtönbüntetésre életveszélyt okozó testisértésért, azonban tavaly októberben az Alkotmánybírósághoz fordult, azt kérve, semmisítsék meg a Kúria ítéletét, mert míg az ügye folyt megváltozott a Büntetőeljárási törvény és ezért alkotmányos jogai sérülhettek. A beadványban az is szerepel, hogy helyrehozhatatlan és súlyos károkat okoz az elítélt orvosnak, hogy börtönbe kellett mennie. 

A párkapcsolati erőszak egyik legerősebb eszköze a gyermek

Idén is megtartják a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen elnevezésű kampányt, aminek a tavalyi intézményi árulás után 2019-ben a családon belüli erőszak gyerekekre gyakorolt hatása a központi témája. Nem véletlen. Az idei évben ugyanis több brutális gyilkosság is történt hazánkban, ahol a bántalmazó nemcsak párjával, de közös gyermekükkel is végzett.