Lukács: Tragikus lehet, hogy novembertől könnyített szabályozással szabadítja ránk a vendégmunkásokat a kormány

Lukács: Tragikus lehet, hogy novembertől könnyített szabályozással szabadítja ránk a vendégmunkásokat a kormány

Az Orbán-terv részeként betelepítendő félmillió migránsmunkás veszélyeire Szegeden is felhívta a figyelmet a Jobbik.

Veszélyes, új akkumulátorgyárak létesítéséhez és működtetéséhez érkeznek tízesével, százasával a vendégmunkások Mikepércstől Hajdúszoboszlóig - vázolta fel Lukács László György szegedi sajtótájékoztatóján, ahol országos aláírásgyűjtési akciójukat folytatták. A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője úgy látja, ha a hazánkba települő migránsmunkások várhatóan 500 ezres létszámú tömege megérkezik, akkor Magyarországon gyakorlatilag minden huszadik ember idegen bevándorló lesz. Ez a Fidesz felügyelte folyamat arra is alkalmas, hogy a magyar kultúrát megváltoztassa, így világosan látszik, hogy ez veszélyes, és meg kell állítani - mutatott rá a potenciális problémákra a jobbikos képviselő.

Lukács ugyanakkor pártja nevében leszögezte:

Mi azon dolgozunk, és az elkövetkező időszakban arra fogjuk felhívni az emberek figyelmét, hogy csatlakozzanak ehhez az akcióhoz, legyenek tudatában annak, hogy november 1-jétől könnyített szabályozás van, amit a kormánypártiak fogadtak el a parlamentben, és ehhez rendeleteket hoztak, amelyekkel könnyebb ennek a munkaerőnek a behozatala, beáramlása. Ez Magyarország számára tragikus következményt jelent, de ezt csak közösen tudjuk megakadályozni, közös akarattal, az emberek fellépésével lehet ellene tenni

- fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

"A mi szlogenünk és a célunk nem véletlenül az, hogy migránsmunkások helyett normális bérek legyenek, ugyanis a megoldása a magyar munkaerőpiacon a magyar béreknek, a munkaerőhelyzetnek nem más, mint hogy tisztességes béreket kell fizetni, hogy először a térségbeli államokhoz fel lehessen zárkózni, s utána európai szintű béreket adjunk" - fejtette ki Lukács, aki úgy látja, ha ez sikerül, akkor Magyarországról nem elvándorolnak a munkavállalók, hanem itt maradnak, a családjukkal itt tervezik a jövőjüket, és akkor nincs szükség arra a több százezer migránsmunkásra, akiket az Orbán-kormány behoz.

Budapest, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Gyöngyös, Kecskemét után most Szegeden Lukács László György arra is kitért, hogy haladnak tovább a nagyobb városokba is, és viszik a hírét, hogy ennek az Orbán-tervnek, a tömeges vendégmunkás-importnak elejét kell venni.

Ismert, hétfőn az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság budapesti épülete előtt akciózott a Jobbik, amikor saját molinót feszített ki, ezzel is tiltakozva a vendégmunkások betelepítése ellen. A jobbikos molinón az állt: "Migránsmunkások helyett normális béreket!". Emellett a bejáratokat piros-fehér szalaggal zárták el, hogy megakadályozzák a betelepítendő vendégmunkások ügyeinek intézését.

A performanszt nem sokkal később rendőri igazoltatás kísérte, de semmibe sem tudtak belekötni, hiába küldtek oda aránytalanul sokat a rend őreiből.

(Címlapkép és fotók: Lukács László György Szegeden - Béli Balázs/Alfahír)