Rendőrök igazoltatták a Jobbik-Konzervatívok migánsmunkás-betelepítés ellen tiltakozó tagjait

Rendőrök igazoltatták a Jobbik-Konzervatívok migánsmunkás-betelepítés ellen tiltakozó tagjait

Az ellenzéki párt frakciója az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság épülete elé szervezett demonstrációt hétfő délelőtt. A rendőrség igazoltatta őket, de semmibe sem tudtak belekötni.

A jobbikosok egy "Migránsmunkások helyett normális béreket!" feliratú molinót feszítettek ki az épület előtt, a bejáratokat pedig piros-fehér kordonszalaggal zárták el, hogy megakadályozzák a Magyarországra betelepítendő vendégmunkások ügyeinek intézését. A bejáratot jelképesen elzáró szalagokat, a hivatal egy dolgozója folyamatosan elvagdosta mondván, hogy így nem tudnak bemenni a dolgozók és az ügyfelek. Dudás Róbert országgyűlési képviselő tájékoztatta, hogy pont ez a cél, hogy megakadályozzák a migráció legalizálását.

A demostráció békés jellegéhez képest aránytalanul sok rendőrt küldött a helyszínre az államhatalom.

A rendőrség négy járőrkocsival érkezett a helyszínre, hogy biztosítsák a törvényes rendet.

Miután Lukács László György, a konzervatív párt frakcióvezetője megtartotta sajtótájékoztatóját – melyben kifejtette, hogy a kormány célja olcsó, ázsiai migrásmunkásokkal helyettesíteni a magyarokat –, a rendőrök igazoltatni kezdték a politikusokat.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselői egyöntetűen lemondtak a mentelmi jogukról és együttműködtek a rendőrökkel.

Az ellenzéki párt azt ígérte, lesznek még hasonló akciók.

A Jobbik-Konzervatívok jelenleg is aláírásgyűjtést folytat a szervezett vendégmunkás-behozatal és a fideszes lakosságcsere ellen.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)