Magyar Péter hármas vitára hívta Orbánt és Gyurcsányt

Magyar Péter hármas vitára hívta Orbánt és Gyurcsányt

Hozzátette, hogy akár egymást is megbízhatják a vitában történő képviseletre, mert szerinte Orbán és Gyurcsány ugyanazon az oldalon állnak. Gyurcsány Dobrevet, Orbán Deutsch Tamást küldené maga helyett.

Magyar Péter már egyértelműen az európai parlamenti választásra készül. Ennek kapcsán hívta ki vitára a fideszes miniszterelnököt és az óbaloldali konglomeráció vezetőjét. „A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak és úgy tudjanak dönteni a június 9-i EP-választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán” – írta a NER-rel szembefordult politikus facebook-bejegyzésében.

Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban.

Magyar Péter az időpontban rugalmas. Hozzátette: „a vitát akár Hajdú (áfacsaló) Péter is vezetheti”, majd egy megjegyzéssel szúrt oda Orbánnak és Gyurcsánynak is egyszerre: „Természetesen megbízhatják egymást is a vitában történő képviseletre, hiszen mindenki tudja, hogy a három oldal valójában kettő”.

Gyurcsány Dobrev Klárát küldené maga helyett

A Demokratikus Koalíció sajtóközleményben reagált Magyar Péter kihívására. „Európai parlamenti és önkormányzati választás előtt állunk. A vita indokolt, a vita a demokraták világában szükséges” – írták.

Amennyiben a vitakezdeményezés az EP-választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármester-jelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármester-jelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere.

A Fidesz Deutsch Tamást húzta elő mentőötletként

A kormánypárti EP-képviselő és Fidesz-listavezető azt írta, az EP-választásokon induló pártok május 3-án befejeződő listaállítása után hajlandó vitázni. „Minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni” – fogalmazott propagandisztikusan provokatívan. Kifejezetten Magyar Péternek is megpróbált Deutsch odaszúrni: „Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni.”

(Címlapkép: Huszti István, 2005)