Vérfrissítés? Deutsch Tamás elárulta, hogy néz ki a Fidesz-KDNP EP-listája

Vérfrissítés? Deutsch Tamás elárulta, hogy néz ki a Fidesz-KDNP EP-listája

A személycserék révén sok régi képviselőjük távozik Brüsszelből, van, aki Orbán Viktor felkérésére.

Összeállt a Fidesz-KDNP EP-listája

- így számolt be csütörtökön az MTI tanúsága szerint Deutsch Tamás EP-listavezető, közölve, a Fidesz országos elnöksége a KDNP-vel egyetértésben döntött a kormánypártok 2024-es európai parlamenti listájának javaslatáról, amelyet a Fidesz választmánya április 15-én fogadhat majd el.

Deutsch Tamás értékelése szerint az eddigi legkeményebb európai parlamenti ciklus elé néznek, s úgy látja, minden korábbinál durvább támadásokkal szemben kell majd megvédeniük Magyarország "szuverenitását". A listavezető úgy véli, "ehhez, a közös szabadságunkért folytatott küzdelemhez kellett megtalálni a győztes csapatösszeállítást, a régi és új harcosokat", hozzátéve, "ha a listán szereplők felkészültsége alapján a megmérettetés pontozásos sportág lenne", már most nyernének.

Deutsch elárulta, a listán a vajdasági és kárpátaljai magyar nemzeti közösség új jelöltjei, Vicsek Annamária és Ferenc Viktória is szerepelnek. Bocskor Andrea és Deli Andor EP-képviselők továbbra is a határon túli magyar nemzeti közösségek érdekében folytatják munkájukat. Szavai szerint a magyar gazdák képviselete markánsan megjelenik a listán, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnökének személyében.

Orbán Viktor felkérésére Hidvéghi Balázs az európai parlamenti ciklus végeztével a magyar Országgyűlés tagjaként dolgozik majd, a néhány év megszakítással 2004 óta EP-képviselő Járóka Lívia pedig a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását

- fogalmazott a fideszes politikus.

A listavezető kifejtette, Tóth Edina európai parlamenti tanácsadói és képviselői tapasztalatával környezetvédelmi szakemberként folytatja pályafutását. Deutsch megtisztelőnek nevezte, hogy Szekeres Pál olimpiai bronzérmes vívó, háromszoros paralimpiai bajnok, paravívó világ- és Európa bajnok is tagja a csapatuknak. Kósa Ádám jelenlegi EP-képviselő, a Siketek Nemzetközi Sportbizottságának elnökeként az egyik legfontosabb nemzetközi sportdiplomáciai tisztséget betöltő magyar sportvezetőként dolgozik a jövőben. Trócsányi László már korábban bejelentette, hogy nem indul újra a 2024-es európai parlamenti választásokon, mert a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként kíván dolgozni - fűzte hozzá.

Deutsch azt is elmondta, szerinte egy széles körű jobboldali-szuverenista együttműködés részesei lesznek majd.

Így néz ki a Fidesz-KDNP teljes EP-listája:

1. Deutsch Tamás

2. Gál Kinga

3. Gyürk András

4. Györffy Balázs

5. Hölvényi György (KDNP)

6. Szekeres Pál

7. Ferenc Viktória

8. Vicsek Annamária

9. Győri Enikő

10. László András

11. Schaller-Baros Ernő

12. Bólya Boglárka

13. Petri Bernadett

14. Hegedűs Barbara

15. Kavecsánszki Ádám

16. Juhász Hajnalka (KDNP)

17. Kósa Ádám

18. Hidas Dóra

19. Tóth Edina

20. Magyar Ágnes Zsófia

21. Tordai-Lejkó Gábor

(Címlapkép: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szólásszabadság című konferenciáján a budapesti Várkert Bazárban 2024. február 20-án. MTI/Balogh Zoltán)