Magyar Péter: Miért fél meghívni a Fidesz vitázni Tusványosra?

Magyar Péter: Miért fél meghívni a Fidesz vitázni Tusványosra?

A Tisza Párt EP-képviselője kissé ködösen azt ígérte, "szeptembertől új világ jön".

"A Fidesz retteg a nyílt vitáktól a valódi ellenzékkel" - állapította meg Magyar Péter pénteki Facebook-bejegyzésében.

A Tisza Párt EP-képviselője felidézte: tegnapi hír, hogy a tusványosi táborban kormánypárti képviselők “vitáztak” ellenzéki politikusokkal. Kikkel? Félszázalékos támogatottsággal rendelkező pártok (MSZP, LMP…) politikusaival és Schiffer Andrással - fűzte hozzá.

Ezután Magyar a posztjában súlyos költői kérdések sorával szórta meg követőtáborát.

Az alábbi problémáit címezte az Orbán Viktor nevével fémjelzett kormány elöljáróinak:

🔴 "Vajon miért fél meghívni a Fidesz a minden harmadik magyar választó által támogatott TISZA Párt vezetőjeként egy nyílt vitára bármelyik közpénzből finanszírozott táborába (Tusványos, MCC Feszt, Tranzit…).

🔴 Vajon miért játssza el a vitát a Patyomkin-ellenzék a Fidesszel?

🔴 Vajon miért utasítja a Fidesz az évi 140 milliárdból kitartott “köz”televíziót, hogy ne engedje be az ellenzék vezetőjét élő adásba?

🔴 Vajon miért asszisztál a Médiahatóság ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc TV2-je és az Origo, valamint az Index nevű hírportálja naponta bűncselekménnyel vádolja a TISZA Párt képviselőit úgy, hogy nem adja meg a válaszadás lehetőségét?"

🔴 "Mitől retteg, miniszterelnök úr? Mitől rettegsz, Tóni? Mitől rettegsz, (Gulyás - a szerk.) Gergő? Mitől rettegsz, Orbán Balázs? Féltek talán, hogy 10 perc alatt összedől a hazugságotok kártyavára, amit oly gondosan építgettek 14 éve közpénz ezermilliárdokból?"

- húzta alá felsorolása végén az ellenzéki politikus, több kormánypárti aktort is megnevezve.

Ha azt gondoljátok, hogy a magyar emberek továbbra is el fogják tűrni az adófizetői pénzen kitartott göbbelsi propagandátokat, akkor súlyosan tévedtek. Szeptembertől új világ jön

- zárta szavait Magyar Péter.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor különös öltözékben jelent meg a NER tusványosi nyári fesztiválján a múlt este során, közben pedig román kollégájával tárgyalt.

De egyes fideszes politikusokkal és más NER-esekkel ellentétben a kormányfő nem hordott Tiborcz-mellényt.

(Címlapkép: Magyar Péter - Facebook)