Orbán Viktor román kollégájával tárgyalt, közben sajátos szalmakalapban nézett ki Tusványosra

Orbán Viktor román kollégájával tárgyalt, közben sajátos szalmakalapban nézett ki Tusványosra

A "huszáros" miniszterelnök a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról is egyeztetett, és a NER erdélyi fesztiválja felé vette az irányt.

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár pénteken.

A sajtófőnök röviden elárulta, a két vezető a magyar-román kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseiről egyeztetett egymással.

Orbán Viktor arról is biztosította tárgyalópartnerét, hogy az EU Tanácsának soros elnökeként Magyarország ősszel napirendre veszi Románia teljes körű schengeni csatlakozásának ügyét

- fogalmazott Havasi Bertalan a romániai egyeztetésről.

Nem Tiborcz-mellényt öltött magára

Eközben a fideszes kormányfő a Facebook-posztja alapján a Tusványoson megrendezett NER-es nyári fesztiválra is ellátogatott, már az előző este. Orbán tömören csak azt írta a falára:

Erdélyi divat.

Sőt, a mellé feltöltött fotóján azt látni, hogy sajátos kinézetű szalmakalapban és napszemüvegben sétálgat. A képen még az a visszafogott szöveg olvasható, hogy "Jó reggelt, Tusnád!".

Orbán Viktor egy másik, általa feltöltött bejegyzésében egy "huszáros" fogadtatást bemutató fényképet és videót osztott meg követőivel. A Fidesz első emberét méltató huszár tiszteletbeli tagnak nyilvánította Orbánt.

(Címlapkép: Orbán Viktor szalmakalapban - Facebook)