Miniszterelnöki biztos óvja mától a magyar életmódot és nemzeti értékeinket is

Miniszterelnöki biztos óvja mától a magyar életmódot és nemzeti értékeinket is

A kedd esti Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki rendelet értelmében szerdától miniszterelnöki biztos felel „a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért”. Ahogy azt a hvg.hu kiszúrta, a négy évre szóló pozíciót V. Németh Zsolt fideszes képviselő tölti be, kinevezése pedig már a mai naptól hatályos.

Az új miniszterelnöki biztos feladatai között szerepel, hogy

  • javaslatokat dolgoz ki a határokon átnyúló nemzetegyesítés céljából a magyar értékek, hagyományok, szokások bemutatására;
  • a keresztény kultúra és az azon alapuló hagyományok, szokások megőrzését, azok a ma embere számára is elérhető és megélhető közelségbe hozását célzó hosszú távú stratégiai programokat dolgoz ki;
  • a magyar identitás és ezen belül kifejezetten a magyar életmód védelmét és megerősítését célzó koncepciót alkot;
  • a magyar népszokások átmentését szolgáló intézkedésekre tesz javaslatot oly módon, hogy az új forma magában hordozza az ősi gyökereket is.

V. Németh 2018-tól ezidáig miniszteri biztosként tevékenykedett, most viszont sikerült szintet lépnie, így Orbán Viktor miniszterelnöki biztosává avanzsált. Juttatásait pedig a kormányfő szabadon állapítja meg, nem mutatószámot vesznek alapul.