Már a Tudományos Akadémia tagjai is petícióban tiltakoznak Orbán fajelmélete ellen

Már a Tudományos Akadémia tagjai is petícióban tiltakoznak Orbán fajelmélete ellen

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjai megdöbbenéssel értesültek a magyar miniszterelnök 2022. július 23-i beszédében elhangzottakról, ezért az alábbi nyilatkozatot tették közé:

"Az emberi faj egységes, ezért az emberi fajok, illetve keveredésük felvetése biológiailag eleve hibás, az ezekre történő politikai hivatkozás pedig történelmileg kudarcos, katasztrófák sorát okozó eszmerendszert idéz fel. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a miniszterelnök a magyar nép jövőjét ilyen tudományosan tarthatatlan tannal és veszélyes ideológiával kapcsolja össze."

Az MTA tagjait Orbán Viktor tusványosi fajelmélete bőszítette fel. Ki is emelték a tiltakozásuk tárgyát:

"Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak... Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni..."

A petíció aláírói között olyan nevek bukkannak fel, mint Ferge Zsuzsa, Lovász László, az MTA korábbi elnöke, Rainer M. János vagy Pálinkás József, aki 2002 előtt még az Orbán-kormány minisztere is volt.

Ahogy arról beszámoltunk, Hegedüs Zsuzsa, Orbán Viktor "tanácsadója" is lemondott a beszédre hivatkozva.