Marine Le Pen unokahúga tartalékos katonának áll

A fialtal politikus szerint hazafias kötelesség a terror elleni harc.

A Nemzeti Front képviselője a tegnapi Rouen-i terrorakció után Twitteren erősítette meg, hogy a történtek csak megerősítették abban a szándékában, hogy katonának álljon.

A fiatal politikus hangsúlyozta, hogy országa élethalál harcot vív az iszlám terrorizmussal szemben, és bűnrészesnek  nevezte azokat, akik a status quót további fenntartására törekszenek.

"A Franciaországra nehezedő fenyegetés hatására úgy határoztam, hogy csatlakozom a tartalékos katonák soraihoz. Felszólítom az összes fiatal hazafit, hogy ők is tegyenek így. A keresztényeknek nyugaton és keleten is ellen kell állniuk az iszlámnak!"

- fogalmazott, majd így folytatta:

"Gyilkolják a gyermekeinket, a rendőreinket és lemészárolják a papjainkat. Ébresztő!"

Az egyre népszerűbb nagynéni

 

Marine Le Pen és a Nemzeti Front népszerűségi mutatóinak különösen jót tettek az elmúlt hetek terrortámadásai.

 

A közvélemény-kutatások a nizzai gázolásos tömegmészárlás után 27 százalékra mérték a nemzeti pártot.

Marion Maréchal-Le Pen egy korábbi, Telegraph-nak adott interjúban kijelentette, hogy az iszlám nem kompatibilis a szekuláris francia életmóddal, ami az egyház és az állam szétválasztásán alapszik:

"Ez kifejezetten szemben áll a radikális iszlám hittel, ami egyre inkább igyekszik ráerőszakolni magát a mindennapi életre."

Hozzátette:

"A támadások Franciaországban történtek, de a Bataclant olyan terroristák követték el, akik a Görögországból érkező migránsok közé vegyültek."

Kifejtette, hogy szerinte az európai vívmányok épp ezért a jelen helyzetben a kontinens ellen dolgoznak:

"A tőke és az emberek szabad mozgása a terrorizmus táplálásának egyik módja. Franciaország bevándorláspolitikája hozzájárult a radikális iszlám itteni robbanásszerű terjedéséhez, és a Franciaországban született terroristák kitermeléséhez."

[fb_pages_codes:immigration]

A vallással kapcsolatban a követezőképp fogalmazott:

"Keresztény tradícióink és kulturális gyökereink vannak. Franciaország nem iszlám ország, és az iszlámnak nem szabadna ugyanolyan helyet kapnia a közbeszédben (mint a kereszténységnek - a szerk.)"