Maruzsa reméli, az érettségizők elkerülték a hétvégi terasznyitásos tömeget

Maruzsa reméli, az érettségizők elkerülték a hétvégi terasznyitásos tömeget

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, Maruzsa Zoltán a Kossuth rádiónak adott hétfői interjújában elmondta, látta a terasznyitás kapcsán készült képeket, s reméli, az érettségizőkben van annyi felelősség, hogy elkerülik az ilyen rendezvényeket azért, hogy részt tudjanak venni az írásbeli érettségi vizsgán.

Közölte, várhatóan tovább nő a héten azok száma, akik gyermekeiket óvodába, illetve az alsó tagozatosokat iskolába viszik. Hozzátette, a jelenléti oktatás múlt heti visszaállítása óta a gyerekek 75 százaléka tért vissza az iskolákba, az óvodákba pedig 60.

Kiemelte továbbá, hogy a kormány döntése világos a jelenléti oktatást illetően, akik pedig otthon maradtak, a KRÉTA-rendszeren keresztül kapják meg a házi feladatokat, azonban – mint fogalmazott – nem várható el a pedagógusoktól a párhuzamos oktatás.

Az államtitkár úgy véli, van értelme a középiskolák május 10-ei nyitásának, ugyanis így a tanév egytizedét még jelenléti oktatásban tölthetik a diákok, aminek a tanévzárás miatt van jelentősége. Szerinte mindez lehetőséget ad az esetleges pótlások biztosítására, illetve a felzárkóztatásra a tudás rendszerezése és közösségépítése mellett.