Megfelelő kéziszerszámokkal a bütykölés is sokkal könnyebb (x)

Megfelelő kéziszerszámokkal a bütykölés is sokkal könnyebb (x)

Függetlenül attól, hogy profi műhelyben vagy otthon, a garázsban történik a szerelés, barkácsolás, ideális kéziszerszámokra mindig szükség lesz. Természetesen tudjuk, hogy a legtöbb ezermesternek, szerelőnek megvan a saját, jól bevált eszköze, amit már jó ideje használ, azonban idővel ezek is elhasználódnak és szükség lesz egy újra.

A kéziszerszámok is folyamatosan fejlődnek

Nem is gondolnánk, de a kéziszerszámok területén is találkozhatunk újdonságokkal. Persze nem arról van szó, hogy már nincs többé szükség csavarkulcsokra, azonban újfajta, modern, más kialakítású csavarkulcsokkal találkozhatunk. A berszerzés is nagyon egyszerű lett az utóbbi években, például ott vannak az autofestekszeged.hu kéziszerszámai, ezen az oldalon könnyedén, akár otthonról is bevásárolhatunk.

Ma már rengeteg kéziszerszámmal találkozhatunk: fogók, hajlított csavarhúzók, csavarkulcsok, csavarhúzók, csőszorítók és feszítővasak. Ám kevesen tudják, hogy még ezek között a viszonylag egyszerű eszközök között is találhatunk eltéréseket. Az egyik ilyen, amire érdemes odafigyelni, az az adott szerszám anyaga. Ma már érdemes olyan eszközt választani, ami megfelelő alapanyagból készült, mivel így hosszú távon tud a társunk lenni a munkában. Például villáskulcs készletből érdemes a kétoldalú példányokat választani, mivel azoknak a hatékonysága is sokkal jobb és kényelmesebb használni.

Már készletben is elérhetőek

A legjobb megoldás az, ha nem egyesével szerezzük be az adott szerszámokat, hanem egy egész készletet veszünk. Sosem tudhatjuk, hogy következőnek milyen munkálatokban lesz szükség például egy csavarhúzóra, így a szükséges fejméretek is eltérhetnek. Készüljünk fel minden helyzetre, amire a legjobb megoldás az, ha egy egész készlet áll rendelkezésre otthon. Készletben találhatunk csavarhúzókat, dugókulcsokat, valamint finommechanikai szerszámkészletet is vásárolhatunk.

Továbbá szerszámokhoz kiegészítőket is beszerezhetünk ilyen formában, mint a bitkészletek, az ütvecsavarozó szettek és a becsavaró szerszámkészletek.

Egyáltalán nem mindegy, hogy hol vásárolunk

Általánosságban is, de a kézi szerszámok esetén kifejezetten fontos az, hogy kizárólag megbízható forrásból szerezzük be őket. A pénztárcánkat is kíméljük azzal, ha nem rossz minőségű eszközöket vásárolunk. Érdemes elkerülni a távol-keleti, olcsó megoldásokat kínáló webáruházakat. Inkább fizessünk egy-két ezer forinttal többet egy készletért vagy szerszámért, ha cserébe háromszor-négyszer annyi ideig bírja, valamint garantáltan el lehet végezni vele az adott munkát.

A távol-keleti termékek nagyon laza minőségi előírások mellett készülnek, így elég könnyű őket eltörni. Ezzel szemben a hazai szabályozások és elvárások sokkal szigorúbbak, így egy itthoni webáruházból garantáltan jó minőségű termékeket fogunk tudni beszerezni.