Mégis bizalmas információk kerülhettek ki Clinton levelezéséből

Időközben minősítették át bizalmassá Hillary Clinton e-mail botrányában szereplő levelek egy részét.

A szakértő emlékeztetett, a demokrata elnökjelölt e-mail botránya új lendületet kapott, amikor a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bejelentette, hogy újraindítja a nyomozást, mert eddig nem ismert levelek kerültek hozzájuk.

James Comey, az FBI igazgatója még a nyáron jelentette be, hogy a Clinton e-mailjei ügyében folytatott vizsgálat vádemelési javaslat nélkül lezárul. Most, a kongresszust tájékoztatva, Comey azt írta: megvizsgálják, hogy az újonnan előkerült levelek felfednek-e valamit arról, hogyan kezelte Clinton külügyminiszterként a bizalmas információkat.

Frank Tibor szerint a nyáron lezajlott vizsgálatban csak körülbelül 30 ezer e-mailt tekintettek át, de kiderült, hogy még ugyanennyit nem ismernek a hatóságok.

Ráadásul ezek egy részét időközben minősítették át, vagyis Clinton külügyminisztersége alatt még nem voltak titkosak - tette hozzá.

Trump a Watergate-botránynál is nagyobb ügyben reménykedik

Az FBI igazgatója a kongresszusnak küldött levelében jelentette be, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda újraindította a nyomozást Hillary Clinton demokrata elnökjelölt e-mailjeinek ügyében. Konkrétumok még nincsenek, csak azt lehet tudni, hogy az FBI újabb megvizsgálandó levelezésekre bukkant, a választási kampányban szinte azonnal reagáltak az elnökjelöltek.