Melegorgiákra járt a NER sztárpapja, az egyház most gyorsan felfüggesztette

Melegorgiákra járt a NER sztárpapja, az egyház most gyorsan felfüggesztette

Bese Gergő plébános azon túl, hogy a Fidesz és a kormány magas köreivel, a Megafon propagandistáival is jó viszonyt ápolt, még melegpartikon is járt és ilyen felnőttfilmekben is szerepelt.

A legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, mely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, és tartós intim kapcsolatot ápolt és ápol más férfiakkal – írja információi alapján a Válasz Online, amely leszögezi:

négy Fidesz–KDNP-s politikustól hallott erről.

Az Apostoli Nunciatúra elismerte a lapnak: értesült a papot érintő súlyos vádakról, ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben. Eredetileg úgy tudták, napokon belül eldőlhet Bese sorsa. Végül csak néhány óra volt.

Bese Gergő közszereplő, az elmúlt években a politikai kereszténység zászlóvivőjeként mutatkozott: ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit, fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól

– elevenítették fel.

Mindez azért sem pusztán katolikus belügy, hisz Bese a papi hivatása mellett közszereplő és közíró, aki rendre nyilvánosan, vagyis televízióban, rádióban és online felületeken is hitet tesz egyháza – és főként a Fidesz és a kormány – alapelvei mellett.

Netes pornóvideók is alátámasztják

Ráadásul forrásaik videófelvételekkel, telefonos üzenetváltásokkal igazolt sztoriról beszélnek, állításuk szerint a kisfilmek internetes melegpornó-felületeken is láthatóvá váltak. A homoszexuális orgiákkal terhelt botrány nem mellesleg a Fidesz számára ma is kínos Szájer-ügyre hajaz.

Bese Gergő amúgy Tóth Gabi énekesnő válásakor úgy fogalmazott a kormányhű Demokratának:

„az volt a baj, hogy a botrány kirobbanása előtt közvetlenül is hangoztatta a keresztény, családvédő meggyőződését, miközben már benne járhatott a bűnben”.

Rögtön lépett is az egyház felső köre

A cikk frissítésében az áll, pár óra alatt el is dőlt a botrányból fakadó kérdés az egyházban:

A katolikus érsek „Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”.

Sokatmondó, hogy a témában Bese nem reagált semmilyen felületen, s Facebook-profiljai időközben elérhetetlenné váltak. Sőt, még Orbán Viktor oldaláról is leszedegették a vele kapcsolatos fotókat.

De azért akad még pár olyan kép, amik mementóként szolgálnak ma is:

(Címlapkép: Bese Gergő elöl, mögötte Bohár Dániel, Deák Dániel és más megafonos arcok - Facebook; Fotó: Bese Gergő képei, az egyiken Semjén Zsolttal - Facebook)