Lesznek, akik Mengyi „Voldemort” Roland helyett is emlékezni fognak

Meghallgatták Mengyi Rolandot, aki valamire viszont tényleg nem emlékszik.

A fideszes országgyűlési képviselőt bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

Szerdán a Fővárosi Törvényszéken hallgatták meg, ahol a Magyar Nemzet beszámolója szerint egy sor ügyészi kérdésre csak annyit válaszolt, hogy "nem emlékszem". Telefonhívások, beszélgetések, egyeztetés Köpeczi-Bócz Tamás államtitkárral, pályázatmódosítás – több minden kiment már a fideszes parlamenti képviselő fejéből két év alatt, számos dologról nem tudta megmondani, megtörtént-e vagy sem, írta a lap.

Az ügyészség egyik kérdésére viszont úgy reagált:

„erre viszont tényleg nem emlékszem”

- ami arra enged következtetni, hogy valójában a többi eseményre emlékszik.

A fideszes Voldemort a bárpultnak támaszkodott, aztán kérte az ötmilliót

Az első tárgyalási napról az Index közölt részletes beszámolót, a vád szerint kenőpénzt kért egy EU-s pályázatért, de ő ezt nem tartja politikai ügynek. Mengyi hatodrendű vádlott az ügyben, aki az előtte lévő öt ember vallomása miatt már nem is került sorra. A lap cikke szerint az I., a II.

A védekező stratégiája persze ennél összetettebb volt, ugyanis a más személyekkel kapcsolatos kérdéseket ezzel zárta rövidre: „ezt inkább tőle kellene megkérdezni”.

Emlékezetes, a vád szerint a fideszes képviselő kétszer 5 millió forintot kért "alkotmányos költség" címszó alatt. Ennek fejében nagyobb értékű támogatásokat ígért.

Erről egyébként lehallgatási jegyzőkönyvek is születtek, igaz Mengyi szerint ebben "valószínűleg valamit nagyon félreértettek".

Hegedűs Edgár viszont úgy látja, lenne mire emlékeznie Voldemortnak.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje abban a tiszaújvárosi körzetben indul, ahonnan korábban Mengyi is bejutott a parlamentbe. Hegedűs Edgár lapunknak úgy vélekedett, a fideszes politikus az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett.

"Vele ellentétben a magyar emberek emlékeznek majd erre a szégyenteljes esetre, és a Jobbiknak bizalmat szavazva leváltják az Orbán-kormányt"

- tette hozzá.

Van egy másik vetülete is ennek a történetnek, aminek a felgöngyölítését mindeddig akadályozták a hatóságok. Tállai András NAV-elnököt kétszer is említik a „Voldemort-ügyben”: egyrészt a lehallgatási jegyzőkönyvben, másrészt a gyanúsítottak utalnak rá, hogy ő lehet a felelőse az elmaradt tettenérésnek. Sőt, a Mengyit leleplező 168 óra lap szerint létezik olyan lehallgatási jegyzőkönyv is, amiben arról beszélnek a gyanúsítottak, hogy azért nincs okuk félni, mert Mengyi Roland jó kapcsolatokat ápol az egyébként szintén fideszes honatyával, Tállai Andrással.

Tállai András akadályozhatta meg, hogy tetten érjék a fideszes Voldemortot?

Szilágyi elmondása szerint jelenleg olyan rendszerben élünk, ahol a miniszterelnöktől eredően egészen a legutolsó plakátrongálókig Rogán Antalhoz és Lázár Jánoshoz hasonló alvezérek, Mengyi Rolandhoz hasonló kis főnökök és a vandalizmusokat elkövető végrehajtók hálózatán alapul a politikai élet irányítása.A Jobbik képviselője szerint Mengyi "félreértette" ezt a rendszert, mert elfelejtette, hogy mindig vissza kell osztani az alvezérek által meghatározott 10-20-30 százalékokat, ezért áll most a bíróság előtt.

A Jobbik két politikusa, az országgyűlési képviselő Szilágyi György, és a mezőkövesdi képviselőjelölt, Lukács Attila feljelentést is tettek bűnpártolás és hivatali visszaélés miatt a legfőbb ügyésznél.

Azonban a nyomozás elrendelését - meglepő módon - elutasította a Polt Péter vezette nyomozó hatóság, tájékoztatta az Alfahírt Lukács Attila, aki Mezőkövesden indul 2018-ban Tállaival szemben. A jobbikos politikus azonban nem adta fel, továbbra is azon van, hogy megismerhesse azokat a jegyzőkönyveket, amelyek fényt derítenének az adóhatóság vezetőjének szerepére Voldemort sötét üzelmeiben.

Egyszer valakinek úgyis megjavul a memóriája.