Mennyit ér a magyar munka?

A forint árfolyamának gyengülése és annak összefüggéseivel kapcsolatban elmondta, hogy az árfolyam jelenleg megfigyelhető drámai mértékű gyengülése elsősorban a szabad felhasználású devizahiteleseket és azokat a családokat érinti, akik autóhitelt vettek fel az elmúlt időszakban. Az ő esetükre nem vonatkozik egyik kormányzati mentőcsomag sem - hangsúlyozta Volner, majd hozzátette - a kormány megfeledkezett ezekről az emberekről.
 
Amikor 2010 áprilisában a Fidesz kétharmados választási győzelmet aratott, az átlagbér még 525 euró volt Magyarországon, jelenleg 480 eurót tesz ki ez az összeg. A választások idején 700 dollárt vittek haza átlagosan a magyarok, míg most 580-at. Ha az alpesi valutát vesszük figyelembe, akkor azt látjuk, hogy jelenleg 485 svájci frank a nettó hazai átlagbér, míg öt évvel ezelőtt ugyanez 750 svájci frank volt.
 
Volner János szerint ez azt bizonyítja, hogy a kormány az olcsó és kiszolgáltatott munkaerőre alapozza a hazánk versenyképességét. 
 
Hiába dicsekszik a kormány, hogy növekszik az átlagbér és a GDP, ám ha ezeket az adatokat nem a gyenge, egyre inkább romló forintban vizsgáljuk meg, hanem a nemzetközi tartalék devizákban, akkor egy drámai mértékű romlásnak lehetünk szemtanúi - hangsúlyozta a Jobbik politikusa. 
 
A magyar emberek munkája a kormány gazdaságpolitikájának következtében sajnos egyre kevesebbet ér - figyelmeztettet Volner.
 
Hogy a kormány ki tudjon kecmeregni ebből a helyzetből, és valóban növekedjen az életszínvonal hazánkban, Volner véleménye szerint fontos lesz megerősíteni a magyar termelőszektort, a mezőgazdaságot, az ipart és a külföldi jövedelmet hozó turizmust. Ugyanis a gazdaság alappillérei jelenleg instabilak. Emlékeztetett, hogy pusztán az idetelepült külföldi cégekre alapozni az életszínvonal növekedését nem lehet. 
 
Volner kiemelte: a felsorolt adatok azt bizonyítják, hogy hazánk nem tudott felzárkózni az EU-hoz, sőt a jelenlegi kormány gazdaságpolitikájának következtében egyre inkább leszakad az Unió tagállamaitól. 
 
A Jobbik továbbra is egy megbízható adórendszer, és egy kiszámítható gazdaságpolitika megalkotását szorgalmazza, amely a termelésre alapozva megoldást biztosítana hazánknak - fűzte hozzá a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke.