Zaklatási ügyéről írtak, lelőtte az újságírókat

Egy 38 éves férfi lehet a mészáros.

Több halálos áldozattal járó lövöldözés kezdődött csütörtök délután a marylandi Annapolisban található Capital Gazette szerkesztőségben – tájékoztat az Index. A Fox 5 DC szerint a mészárlás helyi idő szerint délután fél háromkor kezdődött, a Capital Gazette egyik munkatársa, Anthony Messenger délután háromnegyed háromkor posztolt segélykérő üzenetet a Twitteren.

Phil Davis, a lap másik munkatársa ugyancsak a Twitteren írta:

Egy magányos lövöldöző több emberre rálőtt az irodában. Néhányan meg is haltak. [...] A fegyveres átlőtte az iroda üvegajtaját, majd tüzet nyitott a munkatársaimra. Nem tudok többet mondani, és nem akarok senkit halottá nyilvánítani, de szörnyű a helyzet. [...] Nincs annál ijesztőbb, mint hallani, ahogy másokat lelőnek melletted, te pedig az asztalod alatt lapulva hallod, ahogy a támadó újratölti a fegyverét.

Bill Krampf, a megyei rendőrfőnök sajtótájékoztatóján azt közölte, az akciónak legalább 5 halottja és számos súlyos sérültje volt. Az elhunytakat azonosították: Rob Hiaasen, Gerald Fischman, Wendi Winters szerkesztő, Rebecca Smith reklámértékesítő és John McNamara újságíró.

Ron Bateman megyei seriff azt nyilatkozta, a nyomozás folyamatban van, de egy gyanúsítottat már őrizetbe vettek. A férfi nem tanúsított ellenállást, a rendőröknek megadta magát. Sajtóhírek szerint az elkövető egy 38 éves férfi, Jarrod Ramos, aki 2012-ben beperelte a lapot rágalmazásért, miután az bírósági iratok alapján zaklatási ügyéről írt. A férfi trágár e-mailekkel zaklatott egy nőt, és azt üzente neki: ölje meg magát. Ramost elítélték zaklatás miatt, de amikor a Capital Gazette megírta a történetet, arra panaszkodott, hogy a lap nem korrekten mutatta be a dokumentumokat. Ezért perre ment, de bíróság végül elutasította a keresetét.

A Capital Gazette Twitteren közölte, hogy pénteken megjelenik a következő példány. „Igen, kinyomjuk azt a rohadt lapot” – írta a szerkesztőség.