A kormány nem hagyná, hogy gyermekeink politikai támadás alá kerüljenek, ők mégis előszeretettel kampányolnak velük

A kormány nem hagyná, hogy gyermekeink politikai támadás alá kerüljenek, ők mégis előszeretettel kampányolnak velük

"A magyar családpolitika világhírű" - kezdte Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője a felszólalását ma délelőtt a parlamentben. Szerinte sokaknak mégsem tetszik, hogy hazánk családbarát országot épít:

Az elmúlt hetekben igencsak felborzolta a kedélyeket, hogy Soros György alapítvány támogatásával egy gender mesekönyvet adtak ki óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolásoknak. Örömmel és büszkén hirdették a kiadók, hogy bizony ez a kötet Soros György támogatásával jött létre.

- rohant be Rétvári hatalmas elánnal a Soros-kerekerdő kellős közepébe, ami csak a kezdet volt, ugyanis ezt követően megkezdte a "rejtsük el sorost a mese sorai között játékot". Ebben a képviselő kétségkívül verhetetlen és olyan szinten űzi már, hogy azt még Orbán Viktor is megkönnyezi örömében. Nem nehéz kitalálni, hogy a Meseország mindenkié című könyvről értekezik, amit Dúró Dóra országgyűlési képviselő szimplán ledarált véleménynyilvánítás gyanánt. Rétvári a következő okfejtésekkel indokolja a könyv létjogosulatlanságát hazánkban:

  1. Ez egy propaganda, egy átnevelő könyv, ami a gyermekeket célozza meg. Persze, hogy propaganda, hiszen Soros György adta ki, ez egyértelmű, ehhez nincs is mit hozzáfűzni.
  2. Az átírt mesék több szempontból is megtévesztőek, hiszen kinézetre pontosan ugyanúgy festenek a könyvesboltok polcain, mint bármelyik másik mesekönyv. Nos igen, ezzel aligha lehet vitába szállni, egy könyv bizony úgy fest egy könyvesboltban, mint egy könyv. A képviselő nem tudjuk hogyan választ könyvet a gyermekeinek, de ezek szerint nem szokása legalább az összefoglalót elolvasni, amiből kiderül egy könyv tartalmi jellemzője, ahogy a legtöbb szülő sem szokta megnézni, hogy mit vesz a gyermekének, csak fogja és bedobja a kosárba, majd otthon szembesül a szörnyű, kedélyborzoló ajándék valós mivoltával.
  3. Ugyanakkor ezek a mesék a népmesék világában soha nem jöttek létre, soha nem jöttek volna létre. Csak azért születhetett meg a Meseország mindenkié, mert van egy ember (bumm!! újabb soros párhuzam gyönyörűen beleépítve a mondanivalóba), aki azt finanszírozza, hogy a népmeséket is átírják. Ezt nevezik alkotói szabadságnak, művészi kreativitásnak, hiszen annak nem sok értelme lenne, ha az unalomig olvasott és ismételt meséket lehetne csak néhány évente újból kiadni. De akár nevezhetjük ezt a műfaj átalakulásának, megváltozásának is, ahogy az megfigyelhető például a filmiparban is: az ízlések, gondolkodásmódok változnak, amihez a kultúra és a szórakoztatóipar is alkalmazkodik.
  4. Álláspontja megdönthetetlen példájaként felhozza a Hófehérke átdolgozott történetét a könyvből, amiben politikai korrektség miatt a főhős az Avarbarna nevet kapta, miközben az alkotás arra buzdítja a pedagógusokat, hogy az olyan témákról, mint a homoszexualitás beszéljenek a gyermekekkel. Ezen a ponton már kezd formálódni egy normális vélemény, amiről érdemes lehet tényleg vitatkozni.
  5. Ezek az átnevelő könyvek nagyon veszélyesek, hiszen nagykorú tartalmat hordoznak. Arról szólnak, hogy mit jelent a nemiség, mit jelent a homoszexualitás. Egy négyéves gyermek ebben nem tud állást foglalni. Óvodába, általános iskolába ilyet bevinni felelőtlenség. Ahogy az a veszély is fennáll, hogy mindez a szülők háta mögött történik, a beleegyezésük nélkül, hiszen olyan értékvilágot közvetítenek, melyekkel a szülőké nem azonos. Szerinte a szülőkre kell bíznunk a gyermekeik nevelését. Ez egy teljesen elfogadható és érthető érvelés, hiszen senkinek sincs joga ahhoz, hogy a gyermeknevelésébe vagy az általa közvetített értékrendek átadásába beleszóljon. Látszik is, hogy az egyetlen kikezdhetetlen indoka nem tartalmazza Soros Györgyöt.

Rétvári hirtelen kitévelyedése a Soros-erdőből nem tartott sokáig, és felhozza Schittl Eszter esetét, akit a könyv ellen indított petíciója - amit több mint 80 ezren írtak alá eddig - miatt fizikailag brutálisan megfenyegettek. Nem is ez az érdekes, hiszen hány, önmagát nem fideszesnek valló embert, celebet, hírességet fenyegettek már meg kormánypárti szavazók életveszélyesen. A lényeg ezt követően jön, a képviselő szerint mindez azért történt, mert a saját világnézete szerint tette mindezt, vagyis mert ő tartozik valahová, húz valahová, máshogy vélekedik egy adott témáról, mint más. Ismerős ugye? Fordított esetben akárhányszor hasonló eset történik azzal nincs baj, hiszen egy "libernyák", hazaáruló személy nem számít a szemükben.

Senki a bal oldalról, aki korábban monoklikat rajzolt magának, mécseseket gyújtott, élő láncot szervezett, nem állt ki mellette (Schittl mellett - a szerk.), nem állt ki a fizikai fenyegetés ellen, csak és kizárólag azért, mert ő keresztény és a keresztény világnézet érdekében indította ezt a petíciót. Őt azért támadták meg, mert nem a genderi dolgot követi, hanem a keresztény ideológiát. Azok akik, Budapesttől Brüsszelig a női jogokról és a nők védelméről szónokolnak egy fél Facebook-posztot sem szenteltek annak, hogy egy fiatal nőt megfenyegettek azért, mert a keresztény álláspontja mellett kiállt.

Akkor most ne térjünk ki például Orosz Bernadettre, a hatgyermekes anyukára, akit a volt ezredes férje eddig még nem látott brutalitással bántalmazott, és aki a kiváló magyar jogrendnek köszönhetően előbb volt kénytelen bíróság elé állni becsületsértés vádjával, miután nyilvánosan megnevezte a támadóját, mint a volt párja. Ahogy Rétvári Bence döbbenetét sem teljesen lehet hova tenni ennek tükrében, hiszen egy üzenetbeli fenyegetés kapcsán az egész EU női jogokért küzdő személyeinek a szemére veti, hogy hol a szolidaritásuk, holott pont a KDNP volt az, aki az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozást is megvétózta, miközben Orosz ügyéről próbáltak nem tudomást venni.

Zsigó Róbert államtitkár egyetértett Rétvári Bence képviselővel abban, hogy

nem szabad hagyni, hogy családjaink és gyermekeink napi politikai támadás alá kerüljenek.

Szerinte ki kell mondanunk: hagyják békén a gyermekeinket, miközben továbbra is ki kell állnunk a keresztény értékeink védelmében.

Az államtitkár kijelentésének hitelességét némileg rontják azok a tények, hogy 2018-ban pont a kormány, vagyis Orbán Viktor miniszterelnök kezdett óvodai kampányba, majd emiatt a Nemzeti Választási Bizottság kimondta: megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, ahogy hasonló eszközökkel élt Simicskó István is akkoriban, vagy nemrégiben, a Borsod 6. választókörzetében Koncz Zsófia is, aki szintén gyermekekkel kampányolt, amiért a Kúria először pénzbüntetésre és a felvételek törlésére kötelezte őt, majd valamiért újravizsgálták az esetet, végül a döntést visszavonták.