Koncz Zsófia politikai célokra használta fel a polgárőrséget

Koncz Zsófia politikai célokra használta fel a polgárőrséget

A borsodi időközi választás fideszes jelöltje a kampány utolsó hetében a taktaharkányi polgárőr egyesületnél reprezentált. Koncz Zsófia, ha már éppen arra járt, kedvet is kapott a polgárőr tevékenységhez és belépett a Szerencsi Polgárőr Egyesületbe, mert néhai édesapjai is polgárőr volt egykoron.

Döntése amúgy dicséretre méltó lenne, ha nem a Fidesz és ezzel együtt Koncz Zsófia politikai érdekeit szolgálná. Facebook-oldalán a Fidesz jelöltje büszkén feszít a biodíszletként odaállított taktaharkányi polgárőrök között,és mindez történik a választási kampány utolsó napjaiban. 

Csakhogy az ide vonatkozó törvény pontosan fogalmaz. A 2011. évi CLXV. törvény második szakasza ugyanis kimondja, hogy a „polgárőr szervezetek politikai tevékenységet nem folytathatnak, működésük a politikai pártoktól független”.

Ezt a jogszabályt szegte meg egyébként nemcsak Koncz Zsófia, hanem a jobbján álló Szemán Ákos polgármester is, aki egyben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárőrség vezetője.

Kerestük az Országos Polgárőr Szövetséget, hogy megtudjuk, miként vélekednek Koncz Zsófia és a megyei polgárőrség politikai érdekeket is szolgáló kampánytevékenységéről, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Koncz Zsófia, a Fidesz jelöltje kampánya során egyébként többször is vétett a jogi, illetve etikai szabályok ellen. Volt olyan, hogy gyerekekkel kampányolt, olyan útszakaszokat adott át, amelyeket a közútkezelő már korábban beütemezett, de az is előfordult, hogy már évek óta átadott beruházásokat avatott fel újra. Ilyen volt például a bekecsi óvoda, amit még a gazdasági bűncselekmények miatt jelenleg is börtönbüntetését töltő fideszes Mengyi Roland (Voldemort nagyúr) adott át először.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben most vasárnap tartják az időközi választást, ahol Koncz Zsófia legerősebb ellenfele a parlamenti ellenzék közös jelöltje a jobbikos Bíró László lesz. Rajtuk kívül Tóth Ádám és Váradi Gábor függetlenként indulnak, míg Sóváriné Bukta Erika a Demokrata Párt jelöltjeként méretteti meg magát.