Talán ma is vesz valamit Mészáros Lőrinc

A Magyar Nemzeti Bankhoz hétfőn beterjesztett vételi ajánlatot a felügyelet még nem hagyta jóvá.

A vételi ajánlatot közösen teszi a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., továbbá a Konzum Management Kft., a Konzum PE Magántőkealap, valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az ajánlattevők az ajánlat megtételének időpontjában együttesen 33,646 közvetlen befolyással rendelkeznek az Appeninn Nyrt.-ben.

A Konzum Nyrt. a múlt pénteken jelentette be, hogy 2017. augusztus 24-én tőzsdén kívüli ügylet keretében megállapodást kötött az Appeninn Nyrt. 49,02 százalékának megszerzésére, részvényenként 228,90 forintos átlagáron, összesen 4,43 milliárd forintért. Az ügylet teljesüléséhez kötelező vételi ajánlatot kellett tennie az Appeninn valamennyi részvényese felé.

Az Appeninn részvényei a hétfői kereskedést 4,35 százalékos csökkenéssel, 330 forinton zárták, de nap közben ennél magasabb árfolyamon, 370 forinton is forogtak. Pénteken, a felvásárlás bejelentésének napján több mint 9 százalékkal drágult a papír.

A Konzum-részvények 2020 forintot értek hétfőn záráskor, árfolyamuk 5,61 százalékkal csökkent péntekhez képest, amikor viszont csaknem 11 százalékkal erősödtek.

Mészáros Lőrinc üzleti sikereiről és annak hátteréről közölt cikket a Bloomberg

Terjedelmes cikkben értekezik a Bloomberg Mészáros Lőrinc üzleti sikereiről. A felcsúti milliárdos polgármester érdekeltségeibe tartozó Konzum részvényei 1820, az Opimus részvényei pedig közel 254 százalékot erősödtek. A cikket jegyző magyar újságíró Orbán Viktor miniszterelnököt látja a hirtelen jött siker mögött.