Mészáros Lőrinc megint áraz: 1,7 milliárdra becsült tendert vállal 2,3 milliárdért

A különbség több mint 8 ezer lakáskasszaügyfél éves állami támogatásának megfelelő összeg.

Farmos, Gönc, Ráckeve és Tápiószele települések ivóvízminőség-javítási programját végezheti el Mészáros Lőrinc cégbirodalmának zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a több gazdasági bűncselekménnyel is gyanúsított baloldali milliárdos, Dunai György EuroAszfalt Kft.-je – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

A kiírás szerint a munkákat 1 milliárd 718 millió 806 ezer 586 forintra becsülték, de a fideszes és baloldali milliárdosok konzorciuma végül 2 milliárd 299 millió 700 ezer forintot ajánlattal nyerte el a munkát.

A becsült és a tényleges ár közti különbség csaknem 581 millió forint.

Ez az összeg – havi 20 ezer forintos befizetést feltételezve – több mint 8 ezer lakás-takarékpénztári megtakarítás éves állami támogatására elég lenne.

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, Mészáros Lőrinc tendernyertes cégei esetében a becsült és a tényleges ár közti különbség 2015 óta összesen 96 milliárd forint, ebből a Mészáros és Mészáros Kft.-re 44 milliárd forint jut.

96 milliárd forintos felárral dolgoztak Mészáros Lőrinc cégei

A 444 foglalta össze, hogy Mészáros-királyság három fő cége 2015 óta az eredetileg tervezettnél mennyivel drágábban nyerte el a közbeszerzéseket.A Mészáros és Mészáros Kft. 44 milliárd, az R-Kord Kft. 50 milliárd, a Fejér B.Á.L. 1,8 milliárdos felárral dolgozott - ezek a számok úgy jöttek ki, hogy több elnyert közbeszerzésnél már nem volt feltüntetve az eredeti ár.