Mindenki jól járna a férfiak 40 év utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével

A Jobbik szerint a korábban nyugdíjba vonulók helyére fiatalokat lehetne felvenni, akiknek így nem kéne kivándorolniuk.

A Jobbik minden lehetséges támogatást biztosítani fog ahhoz az aláírásgyűjtéshez, ami azt célozza, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulás feltételeit megteremtse - mondta Volner János hétfői sajtótájékoztatóján.
 
sdfMint ismeretes, a Jobbik ezt a témát 2014 telétől egészen mostanáig folyamatosan napirenden tartotta, ennek érdekében több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttünk össze, hogy véleménynyilvánítás keretében nyomást adjunk a kormány felé, hogy ez az intézkedés megvalósuljon - mondta.
 
Volner János emlékeztetett: az 55 és 64 közötti emberekből tíz emberből mindössze négynek van ma munkája Magyarországon, hat ember nem dolgozik, jellemzően azért, mert a munkaerőpiac nem tud a részükre munkát biztosítani. 
 
A férfiak 25 százaléka hamarabb hal meg, minthogy elérné a nyugdíjkorhatárt, de aki el is éri, átlagosan csak 5-6 évig tudja élvezni a nyugdíjas éveket.
 
A Jobbik szerint az ország teherbíró-képessége lehetővé teszi, hogy ez az intézkedés megvalósuljon. Volner János szerint minden egyes negyven év után nyugdíjba vonuló után egy új munkahely jöhet létre, amit a fiatalok tudnak betölteni, így ilyen módon elkerülhető, hogy a fiatalok munka híján távozzanak.
 
A párt biztos benne, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulásának lehetőségét az óriási sikerrel történő aláírásgyűjtés után most már egy ügydöntő népszavazásra történő felkészüléssel és aláírásgyűjtéssel sikerre fogják vinni az elkövetkezendő időszakban. 
 
Volner János az Alfahir.hu érdeklődésére - miszerint míg a Jobbik a nők 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulását korábban nem támogatta, addig most a férfiakét igen - emlékeztetett: a Jobbik már többször hangsúlyozta: nem illik az ország sorsát meghatározó jogszabályokat salátatörvényekben beterjeszteni. E gyakorlat ellen többször tiltakoztunk, de a Fidesz ezt minden alkalommal elköveti. Ezt a Jobbik a piszkos politizálás részének tartja, ahol a jó és rossz dolgokat, különböző törvényeket egybecsomagolnak, s aztán a végén visszamutogatnak, hogy mi volt, vagy éppen mi nem volt megszavazva az ellenzék részéről.