Minisztériummal működött együtt az offshore-t is művelő Vizoviczki

A cikk emlékeztet, hogy 2012. április 1-jén járt le az a türelmi idő, ami után már egyáltalán nem lehetett a szórakozóhelyeken rágyújtani, és hogy ekkor a mai Emberi Erőforrások Minisztériuma egy olyan kampányt indított, aminek támogatói között szerepelt a Vizoviczkihez köthető, azóta már megszűnt (pontosabban a Flyerz-be beolvadó) clubinfo.hu is.

A kampányt állami cégek is támogatták, íme a plakát:

A kampányt színesíti, hogy annak leszervezője az a Plan B Media nevű cég volt, amely az utóbbi években több állami közbeszerzést is nyert, továbbá korábbi vezetője az a Woth Márton volt, aki azon túl, hogy a Fidesz Ifjúsági Tagozatának alapítójaként szerepel, személyes kapcsolatban is állt Vizoviczkivel.

Az Fidesz-közeli összefonódásokon túl továbbá kérdés maradt az is, amire Kósa Lajos sem tudott választ adni: ki, vagy kik fizethették ki a diszkópápa 250 milliós óvadékát. Mivel ezt a bíróság nem is vizsgálhatja, ezért a szálak boncolgatása alapján az sem kizárható, hogy "jóakarókon" kívül offshore-cégek is szerepelnek a háttérben.

A lap egy másik cikke szerint ugyanis a Vizoviczkihez köthető helyszínek átkutatása során több offshore-cég iratait is lefoglalták, így elképzelhető, hogy a lefoglalt több száz millió forinton túl még más forrásokból is vissza tudtak hozni 250 milliót, miután lehetővé vált az óvadék kifizetése. A nyomozók négy offshore-céget találtak, ezek közül kettőről tudni lehet, hogy a Seychelle-szigetekre, és Ciprusra voltak bejelentve.

Mivel az offshore-cégeknek pont az a lényegük, hogy lenyomozhatatlanok, így akár az is elképzelhető, hogy további, a hatóságok által nem ismert vállalkozások is állnak a diszkóvezér mögött.