Egyhangúlag felfüggesztette Molnár Gyula párttagságát az MSZP

Egyhangúlag felfüggesztette Molnár Gyula párttagságát az MSZP

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége a mai napon, egyhangú határozatával döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről - közölte az ellenzéki párt szerdai Facebook-bejegyzésében

A párt korábbi, 2016 és 2018 közötti elnökét érintő döntést azzal indokolták, hogy az MSZP elnöksége 

tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat - amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül -, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket. 

"De egyértelművé tesszük, hogy az ilyen döntés a politikai közösségünk, és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti"

- tették hozzá a posztban.

Iránytű: a Momentum előválasztási jelöltje vezet Dél-Budán, megelőzve a mostani MSZP-s képviselőt

Az Iránytű Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Tóth Endre, a Momentum Mozgalom jelöltje vezet Dél-Budán a jelenlegi szocialista képviselő, Molnár Gyula előtt. A momentumos politikus előnye 3 százalékpont az MSZP egykori elnökével szemben, ami meglehetősen szoros versenyt mutat. A DK jelöltje, Bollók Istvánné pedig jócskán lemarad tőlük.

Molnár Gyula egyébként Újbudán, a budapesti 18-as számú választókerületben indul az előválasztáson. A körzetben Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje múlt szombaton jelentette be, hogy a szocialista ex-pártelnök jelöltségét pártja is támogatja.

Az viszont egyelőre kérdéses, hogy az MSZP indít-e majd Molnár helyett másik jelöltet, vagy más mögé áll be. Dél-Budán rajta kívül versenyben van még a Momentum jelöltje, Tóth Endre is, aki az Iránytű Intézet májusi felmérésében egy hajszállal előzte támogatottságban Molnárt, így szoros versenyre lehet számítani.