Miatta kapták el a móri mészárosokat, mégis végrehajtást indítottak ellene

"Rossz belegondolni, hogy ezek után melyik állampolgár segít majd a rendőrségnek".

A móri Erste Bankot 2002-ben úgy rabolták ki, hogy a tettesek közben megöltek 8 embert a pénzintézetben. A rendőrök nemsokkal később letartóztattak két embert, azonban róluk hamar kiderült, nem ők az elkövetők. Szebenyi Istvánra volt szükség, hogy a valósi gyilkosokhoz eljussanak a rendőrök. A férfi ugyanis 2006. október 3-án a Tatabányát Tarjánnal összekötő út menti erdőben fémkeresőjével egy földbe ásott hátizsákot talált, abban egy Skorpió géppisztoly válltámaszával.

"Ha én akkor nem találom meg az erdőben ezeket a tárgyakat, a rendőrség még ma sem tudná, kik a magyar kriminalisztika legbrutálisabb bűncselekményének elkövetői. Ezekről a tárgyakról vettek ugyanis DNS-mintát, amely elvezette őket először Nagy Lászlóhoz, akié a táska volt, majd elkapták a társát, Weiszdorn Róbertet is. Köszönet helyett évekig tartó meghurcoltatást kaptam. A nyomravezetőnek járó huszonötmilliót sem adták oda. Hiába fordultam a bírósághoz, elvesztettem a pert, mert a pontos felhívás úgy volt megfogalmazva, hogy az kapja meg a pénzt, aki megnevezi az elkövetőt vagy a pontos címét. Ezek szerint az, hogy általam jutottak a zsaruk a perdöntőnek számító maradványokhoz, nem számít" – fogalmazott Szebenyi István a Blikknek.

"Kaptam egy értesítést a végrehajtótól, hogy fizessek be 180 ezer forintot perköltség címén. Vagyis az, hogy meglettek a gyilkosok, elismerés helyett még nekem kerül ennyibe. Biztos, hogy nem fizetek: nem állok úgy anyagilag, másrészt meg felháborítónak tartom ezt az eljárást. Elképesztő, ami történik, rossz belegondolni, hogy ezek után melyik állampolgár segít majd a rendőrségnek, ha rajtam keresztül látja, mi jár viszonzásképpen" - értékelte a helyzetet.

A lap megjegyzi, hogy míg Szebenyi István egyetlen fillért sem kapott, addig a tettesként Kaiser Edét megnevező K. Attilának járt a 25 millió. A férfinak ezt azután sem kellett visszafizetnie, hogy az általa megvádolt Kaisernek a móri bankrabláshoz semmi köze.