Megkondult a vészharang?! A budapesti szocialisták beleszálltak a 7 százalékos MSZP országos vezetésébe

Sőt, már a megyei elnökök sem tudják megtartani a tagságot. 

A budapesti szocialisták ultimátumáról a zoom.hu számolt be. Egyhangú határozatot fogadtak el szerdán, hogy a decemberi kongresszuson ne csak a listát jelentsék be, hanem a miniszterelnök-jelölt személyét is. Úgy látszik, megelégelték a Botka Lászlót megpuccsoló/elegendő vezetés időhúzását.

Példátlan összeomlás a baloldalon: minden párt és szervezet 10 százalék alatt áll!

Az Iránytű Intézet adatai szerint a biztos pártválasztók között a Fidesz-KDNP népszerűsége októberben hat százalékkal növekedett, és jelenleg 49 százalékon áll, míg a Jobbik vonatkozó adatai nem változtak, 22 százalékot mértek náluk.Nagyobb mozgás az úgynevezett baloldalon volt.

Az időzítés nem véletlen, mert a szétesőben álló MSZP kongresszust előkészítő testület csütörtök este ülésezik, és a megyei elnökök is gyors megoldást sürgetnek, mert “helyben már nem tudják tartani a tagságot”.

Menetrendszerű összeomlás? Újabb visszalépés! Lassan már a listáját sem tudja feltölteni az MSZP

Visszalépett a képviselő-jelöltségétől Velez Árpád, mert véleménye szerint Molnár Gyula az MSZP-ből egy "mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csinált". Velez Árpád korábban a szocialisták pártigazgatói pozícióját is betöltötte, a Pest megyei 5-ös számú választókerületben egyfajta politikai ejtőernyősként tekintettek rá.