Menetrendszerű összeomlás? Újabb visszalépés! Lassan már a listáját sem tudja feltölteni az MSZP

Velez Árpád visszalépett a jelöltségtől - az MSZP nem érdekelt a kormányváltásban?

Menetrendszerűen folytatódik az MSZP felszámolása, vagy épp pusztán csak a világos stratégia hiánya okozza a miniszterelnök-jelöltjét vesztő párt látványos amortizálódását? - vetődik fel újra és újra a kérdés.

Ma például egy újabb bejelentés kapcsán. Velez Árpád maradt ugyanaz a szocialista ember, a körülmények azonban megváltoztak, ezért nem kíván indulni a 2018-as országgyűlési választásokon sem a listán, sem egyéni jelöltként, ez áll abban a levélben, amit Velez Molnár Gyula pártelnöknek írt november 6-án, és ami a HírTV birtokába került.

Velez Árpád, aki 2014 szeptemberéig pártigazgató volt, és Mesterházy Attila köréhez kötik szocialista berkeken belül - most keményen bírálta Molnár Gyulát.

„A pártelnöki ígéreteidhez képest nem mentünk előrébb, sőt az MSZP társadalmi megítélésében, a kutatások számaiban, valamint a párttagok és aktivistáink hangulatában is nagy zuhanás következett be. Építeni azóta sem építettél semmit, valódi politikai alternatívát nem nyújtottál, és ugyanazt a rombolást folytattad, amelyet már a pártelnöki kampányban elkezdtél. Félreértés ne essék, nem voltál ebben egyedül, de ez nem kisebbíti a felelősséged”.

„Nem tudok eltekinteni attól a ténytől, hogy te a magyar baloldal vezető pártjából, történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt, egy a mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál. Ezt a politikai menetrend és stratégia hiánya okozta, vagy a szándékosság. Több hónapja érzem rajtad és látom a döntéseidből, hogy csak meg akarod úszni, túl akarod élni ezt a helyzetet”.

„Az ezután (Botka László bukása után - aszerk.) lejátszódó tragikus események, a magyarázkodással, csúsztatásokkal, hazudozással teli TV-szereplésekkel gyakorlatilag elkészült az az út, amely a párt végromlásához vezet. Nem ajánlottad fel a lemondásod. Katasztrofális, hogy a legyengített MSZP ilyen állapotban kényszerül szövetséget kötni, aminek eredményeképpen a vezetéseddel átjátszod a párt több nyerhető körzetét a DK-nak. Ez a te bűnöd. Miközben építettétek a DK-t, a saját pártunk romokban”.

Hozzátette még: már Molnár megválasztása óta ért benne a gondolat, hogy meghozza ezt a döntést, mivel a baloldalhoz hű akart maradni, a történtekkel pedig nem tud közösséget vállalni.

Velez lépése csak alátámasztja azokat a véleményeket, hogy az MSZP jelenlegi vezetése szándékosan gátolja a kormányváltást.

S hogy ez mit jelent a gyakorlatban?

Merkwart Krisztián arról beszélt lapunknak, hogy a fővárosi agglomerációban a folyamatos visszalépésekkel lényegében összeomlott az MSZP, már a legerősebb bástyák is ledőltek, idézte fel a választókörzet jobbikos kampányfelelőse.

Velez Árpád egyébként nem számított helyi politikusnak,

"nemhogy helyi politikusokat nem tudnak felmutatni, de most már az ejtőernyősökből is kezdenek kifogyni"

- fogalmazott, hozzátéve: az MSZP lassan már a választási listáját sem képes feltölteni.

Pest megye 5-ös számú választókörzetében most úgy áll a helyzet, hogy a baloldali mikropártok, vagy pedig a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik között választhatnak azok, akik 2018-ban kormányváltásban gondolkoznak - szögezte le Merkwart Krisztián.

Addig pedig követhetjük az MSZP atomjaira hullását.