Nagy Ervin: Sokan hittek a kommunizmusban, és hisznek most a Fideszben

Nagy Ervin: Sokan hittek a kommunizmusban, és hisznek most a Fideszben

A 168 órának adott interjút Nagy Ervin színész szinkron- és jogdíj-ügyben. Mint ismert: a szinkronszínészek "fellázadtak" az ellen, hogy szinte 30 éve ugyanazért az árért dolgoznak idehaza.

Az ügy élére Nagy Ervin színész állt, aki elmondta, hogy az elmúlt 30 évben a szinkron berkein belül modern rabszolgaság alakult ki. 

A színész hozzátette: örül annak, hogy nem törli a televíziós és rádiós ismétlések után járó jogdíjakat a kormány. 

"Mindenképp adnék egy piros pontot az előadóművészeknek, mert a történtekből látszik, mekkora erő lehet abban, ha politikai oldaltól függetlenül a teljes szakma összezár." 

Nagy Ervin leszögezte, hogy a kiállása miatt nem fél a karaktergyilkosságtól, sem "egyes médiumok" haragjától. 

„A szocializmusból maradt az a lelkület, ami most újból általánossá vált. Van kis nyaraló, van kis autó, jól van minden. Apám szokta mondani, hogy mit kell állandóan hőbörögnöm. Erre nekem pedig általában az a válaszom, hogy attól még ne gondolja, hogy igaza van, mert nem nézi a netes híreket és nem látja a valóságot. Egyébként meg pont tőle láttam, hogy nem szabad eltűrni az igazságtalanságot. Szerintem valójában a legtöbben magukban ugyanezt gondolják.”

Hangsúlyozta, hogy

sokan hittek a kommunizmusban, az MSZP-ben, és hisznek most a Fideszben. Szerintem az a lényeg, hogy amikor fordul a politika, az „eszme” besározza magát és híveit, az emberek mennyire merik bevallani a tükörbe nézve, hogy ez már nem az, amiben eleinte hittek. A legnagyobb csalódásom az SZDSZ, vele ment tönkre szerintem a magyar szellemi elit.

Mint fogalmazott: az SZDSZ eladta és lerohasztotta magát a hatalomért és a pénzért.