Farage szerint a La Manche-csatorna "halottasházzá" válhat

Az euszkeptikus politikus szerint mindenképp el kell kerülni azt, hogy a La Manche-csatorna, a Földközi-tengerhez hasonlóan a lélekvesztőkön érkező bevándorlók hullámsírja legyen, ezt pedig csak úgy érheti el az angol politika, ha visszaküldi Franciaországba a most érkezett hívatlan vendégeket.

"Létfontosságú, hogy világos üzenetet küldjünk azzal kapcsolatban, hogy egyetlen migráns sem maradhat nálunk, aki hajóval érkezik a partjainkra."

- hangsúlyozta Farage, majd hozzátette:

"Ha ezt nem tesszük egyértelművé, akkor a csatorna könnyedén a kiszámíthatatlan vizeknek tengeri közlekedésre alkalmatlan ladikokkal nekivágó gazdasági bevándorolók halottasházává válhat."

Hangsúlyozta, hogy minden brit ember büszke lehet a partiőrség hétvégi teljesítményére, ám felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a szerinte rendkívül alulfinanszírozott szervezetnek olyan rohammal kell szembenéznie, amilyennel a Földközi-tenger felől érkeznek a bevándorlók, nem fogják tudni megvédeni, illetve megfelelően felügyelni a többezer mérföldes partvidéket.

"Kifejezetten felelőtlen és embertelen lenne azt a benyomást keltenünk, hogy hajóval Nagy-Britanniába érkezni menedéket, vagy állandó itt-tartózkodási engedélyt eredményez. Mindannyian láttuk a Földközi-tenger rémségeit, ahol ezrek kelnek át és százak halnak meg, nem engedhetjük, hogy ez Kent és Sussex partjainál is megtörténjen."

- tette hozzá.

[fb_pages_codes:immigration]

Álláspontja szerint amennyiben Anglia az Európai Unió tagja marad, elképzelhető, hogy a brit partokon is jelentkezik egy olyan bevándorlási krízis, mint a mediterrán térségben. Kijelentette:

"Csak akkor tudunk igazságos és méltányos bevándorlási rendszert alkotni, ha az ehhez való jogot kicsavarjuk az unió kezéből. Nem szabad ugyanazt a hibát elkövetnünk, mint amit az EU követett el a Földközi-tenger esetében."