Viktor, vigyázzon! Szervezkednek!

Horváth Balázs, a Corecomm SI Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a cég új, 1200 négyzetéteres telephelyén közel félmilliárd forintból új épület létesült és új olasz gyártmányú gyártósoron állítják elő a 270 watt teljesítményű napelemeket, amelyekből egy átlagos társasház energiaszükségletét 8-12 darab fedezi.

Márciustól megadóztatják a napelemes rendszereket, a kormányt kérdezni sem lehet erről

A szabály életbe lépését követően a 4 kw-ot meghaladó teljesítményű napelemes rendszerek után kell majd díjat fizetni. Szél Bernadett, az LMP politikusa ezzel kapcsolatban szeretett volna kérdést intézni a kormányhoz, ezt azonban nem hagyták. A képviselő Facebook-oldalán azt írja: "A kormány közölte, nincs érintettsége.

Az ügyvezető elmondta, hogy a napelemek eladása várhatóan évi 500 millió forinttal növeli a bevételt, ami a vállalat teljes árbevételének közel egynegyede. A cég korábbi veszprémi telephelyén 30 ember dolgozik, a napelemeket gyártó üzemben 8 munkavállalót alkalmaznak - mondta az ügyvezető.

A vállalat 1999-ben az Amerikai Egyesült Államokban, a hadsereg európai érdekeltségeinek energetikai- és információs rendszerének kiszolgálására jött létre, az első magyarországi telephelyet 2001-ben Veszprémben hozták létre, 2015. óta Corecomm SI Kft. néven működnek.

Most meg napelemet gyártanak, holott mindenki tudja, hogy csak az orosz hitelből nyomott atomenergia a jó energia, minden mást meg kell adóztatni.