Nem fér bele a multikultiba a magyar nyelvű buszjegyautomata

Egészen szép és jó volt minden, de a Kolozsvári Magyar Napok második napján a feliratokat elkezdték letépni, így kiderült az is, hogy a sztori valahol sántít. Egy szemtanú kihívta a rendőröket, akik igazoltatás után semmi nem tettek, hagyták "végezni dolgukat" az "úriembereket." A kolozsvaros.ro feltette a kérdést, ha tényleg Polgármesteri Hivatal rakta ki a kétnyelvű matricákat, akkor miért engedték a rendőrök, hogy két kapucnis férfi eltávolítsa azokat?

Vajon a hivatal titokban kezdte el eltávolítani a felragasztott címkéket, mert semmi közük hozzá? Vajon a civilek (Muszáj-Musai) kiugrasztották a nyulat a bokorból, rávilágítottak arra, hogy mennyire nem multikulti a minden pillanatban azt hangsúlyozó városvezetés?

Ha, a magyar nyelvű jegyautomatákról szóló közlemény médiahekk volt, akkor jól sikerült, mert a jó hír bejárta a magyar sajtót, amely áttörésről cikkezett. Kelemen Hunor RMDSZ elnök is kitért arra, hogy hiába beszélnek ők a multikultiról a kolozsvári Állami Magyar Operában a VI. Kolozsvári Magyar Napok megnyitóján, ha kint a magyar feliratokat tépkedik.

A kérdés tehát az, hogy: miközben Emil Boc kolozsvári polgármester azt állította, hogy Kolozsváron bármilyen nemzetiségű lakos otthon érezheti magát, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala az új buszjegy automatákra sem volt hajlandó önszántából kiírni a kincses város magyar nevét, most meg a civilek munkáját alantas módon próbálják eltüntetni?

A kolozsvaros.hu kereste a Polgármesteri Hivatalt, de kapott feletet.