Az AfD elnöke szerint Németországot diktatórikus hajlamok mozgatják

Diktatürchen

Az AfD elnöke szerint a német demokrácia kritikus állapotban van, és az ő formációja nélkül gyakorlatilag nem létezne ellenzéki politizálás az országban.

Szerinte Angela Merkel egy de facto "országos egységpártot" hozott létre, és sokszor nagyobb támogatást kap az ellenzékinek beállított Zöldektől, vagy a Baloldaltól, mint a kormánypárttól, illetve a koalíciós szövetséges szocdemektől.

Petry ezt a fajta politikacsinálást az NDK időszakához hasonlította, és kifejtette, hogy ez a szisztéma is pontosan olyan diktatórikus jegyeket mutat, mint az egykori kommunista rezsim.

"A más véleményen lévőket megpróbálják ellehetetleníteni, megalázni. Ez látható a televíziós beszélgetésekben, vagy amikor januárban a Spigel hetilap "Adolfinének" nevezett - utalva Hitler keresztnevére -, így próbálva démonizálni engem (...)"

- illusztrálta a lejáratómetódusok működését a politikus.

Az elnök asszony szerint a német közbeszéd nem tűri, ha valaki kimondja azt, amit az emberek gondolnak.

Európa elrablása

A migráció kapcsán leszögezte, hogy szerinte nem menekültkérdésről van szó, hanem "politikailag gerjesztett népvándorlásról", amiben a NATO-nak is nagy felelőssége van.

Kifogásolta, hogy a német államnak nincs bevándorlást szabályozó törvénye, és tévesnek nevezte azt a Németországban bevett gyakorlatot, miszerint a politika a csökkenő népességet más populációk betelepítésével akarja pótolni.

Véleménye szerint az iszlám sem az európai kultúrával, sem a jogrenddel nem kompatibilis.

A hatalom akarása

Angela Merkel politikájáról szólva kifejtette, hogy a kancellárt a migráció erőltetésében nem személyes meggyőződése, hanem az egyre jobban egységesülő, és szintén diktatórikus reflexekkel operáló Európa liberális trendjeinek való megfelelési kényszer motiválja.

"Frau Merkelnek soha nem volt saját ideológiája. Illetve egy mégis van: a hatalom megtartása. Ő soha nem akart kereszténydemokrata lenni. Az NDK-s idők minipártjából, a Demokratikus Ébredésből került oda, amikor átvette őket a CDU. Egyvalamit tudott jól, amit már kommunista ifjúsági titkár korában megtanult: elszigetelni, majd megsemmisíteni a konkurenciát"

- fejtette ki a merkeli kórrajzot az AfD elnöke, amire a magyar politikában is könnyen találhatunk párhuzamot.

Leszögezte, az Alternatíva egyik fő feladata az elnyomó tendenciák elleni harc, a közvetlenebb demokráciáért folytatott küzdelem, valamint a vélemények sokszínűségéhez való ragaszkodás.

Fontosnak nevezte, hogy véget vessenek annak a trendnek, hogy a mainstream pártok mondják meg, ki a demokrata és ki nem.

Veszedelmes öngyűlölet

Petry szerint a legtöbb németnek fontosabb, hogy ne bélyegezzék nácinak, mint hogy az érdekeit védje. Hozzátette, hogy az ebből fakadó öngyűlöletnél szerinte kevés kontraproduktívabb dolog létezhet egy társadalomban.

Szerinte, ha az ilyen, évtizedes agymosással kreált gátak miatt nem lehet nyíltan beszélni az olyan problémákról, mint Európa iszlamizációja, akkor

"Európa és Németország pár évtized múlva a mai formájában nem fog létezni. (...) Ha a németek többségét nem tudjuk kijózanítani, és bekövetkezik mindaz, amiről beszéltünk, én sem fogok itt maradni"

- vázolta föl aggályait a politikus.