Népzene és néptánc a hétvégére

2015. szeptember 10-13 között rendezik meg a Magyar Népdal Napját Martonvásáron. 

A rendezvény szeptember 10-én veszi kezdetét egy Martonvásárról szóló fotókiállítás megnyitójával, majd rögtön felcsendülnek az első dallamok, hiszen Juhász Balázs ütőhangszeres produkcióját hallhatjuk. A következő napokon különböző vérpezsdítő fanfár-, könnyűzenei és népi zenekarokat hallhatunk, és néptáncos előadásokban lehet részünk. 
 
Családosoknak a szombati és a vasárnapi napot ajánlom kifejezetten, amikor népi játszótér, kézműves vásár, Hungarikum Udvar és kézműves foglalkozások várják a gyermekeket. Szombaton lesz Alma Együttes, fúvószenekarok és végül tűzijáték is. Igazán gyermekbarát napnak ígérkezik!
 
Ha valaki csak egy napra nézne be a Magyar Népdal Napjára, a vasárnapot ajánlom leginkább. Ekkor még mindig tartanak a Hungarikum Udvar színes programjai, lesznek vásári garabonciások, néptáncos együttesek műsorai, és Kacsó Hanga Borbála, a Fölszállott a páva egyik győztese is énekel. Továbbá mindezek után a Csík zenekar gyönyörű dalait hallgathatjuk, illetve az országosan ismert Fitos Dezső Társulat nagyszabású „A magyar falu” című műsorát nézhetjük meg. A Magyar Népdal Napja rendhagyó prímástalálkozóval zárul, amely mindig megdobogtatja a magyar népzene szerelmeseinek szívét. 
 
 
Külön megédesítik a programra való kiutazást a zenevonatok, melyek vasárnap közlekednek Martonvásárra a megjelölt időpontokban (Budapestről 11:10 és 15:10-kor; Székesfehérvárról 10:51 és 14:51 perckor indulnak). Aki csak teheti, inkább ezt a közlekedési eszközt válassza, hiszen végtére is nem gyakran van részünk népzenére vonatozni!
 
Meglepően pénztárcabarát jegyárakkal várják a magyar népdal szerelmeseit! Jegyek helyszínen válthatók, vagy előzetesen online is megrendelhetők.
 
Csík János, a Kossuth rádió Magyar Népdal Napjával kapcsolatos riportjában elmondta, az immár 25-30 éve kezdődő népdaloktatás első generációja már felnőtt, újabb ifjakat hozva világra, akik közül amennyiben akár csak egy maroknyi fiatalt is megfog az, ami szüleiket megfogta, akkor már megérte a tanítást.
 
Minden további információ a honlapon