Az OEVB szerint nem elégséges bizonyíték, hogy fénykép készült a Fidesznek dolgozó közmunkásokról

Az OEVB szerint nem elégséges bizonyíték, hogy fénykép készült a Fidesznek dolgozó közmunkásokról

Az Alfahír számolt be korábban arról, hogy az ország néhány településén közmunkásokkal végeztetik a Fidesz jelöltjeinek a kampányplakátjainak a kihelyezését.

Ságváron (Somogy 4.) fotó is készült arról, hogy a település kistraktorjával szállítják a fideszes Witzmann Mihály választási plakátjait, míg Navracsics Tibor esetében még videófelvétel is készült arról, hogy a közmunkások is besegítenek a fideszes képviselőjelölt kampányába a Veszprém 3-as választókerületben. Az ország másik szegletében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6-os számú választókerületében található Geszteréd település egyik szemfüles lakója örökítette meg, ahogy az önkormányzati közhasznú társaság tulajdonában álló autót használva közmunkások helyezik el a településen a fideszes jelölt, Simon Miklós választási plakátjait.

A Fidesz több helyen a közmunkásokat használja ki a kampányban, Somogy megyében megzsarolt falvakról is hallani

Megkezdődött a kampány - a rendszer a legkiszolgáltatottabbakat használja ki A mai nap folyamán több bejelentést is kaptunk arról, hogy vidéki településeken a fideszes jelöltek plakátjait közmunkások kénytelenek felrakni. Ságváron (Somogy 4.) fotó is készült arról, hogy a település kistraktorjával szállítják a fideszes Witzmann Mihály választási plakátjait.

Ez utóbbi ügy miatt, egy magánszemély nyújtott be kifogást, az Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz (OEVB). A testület azonban elutasította a kifogást.

Az OEVB szerint hiába készült fénykép is a közmunkásokról, ahogyan az önkormányzat járművével rakják ki a villanyoszlopra a Fidesz választási plakátját, a testület úgy foglalt állást, nem állapítható meg, hogy kik szerepelnek a képeken, milyen időpontban készültek a képek, illetve nem állapítható meg egyértelműen, hogy Geszteréden készültek a fotók. Az OEVB ezért úgy látja, a kifogástevő által csatolt bizonyítékok, nem alkalmasak a jogsértés tényének megállapítására.