A Századvégnek fogalma sincs, mit képvisel az olasz kormány migráció ügyben

Úgynevezett szakértők.

Pócza István az M1 keddi műsorában azt mondta, migrációs kérdésben Olaszország a közép-európai gondolkodáshoz kapcsolódik, így a magyar és az olasz álláspont nagyon hasonló.

Végül is tényleg:

az olaszok minden erejükkel azon vannak, hogy a migránsokat kvóták szerint osszák szét az uniós tagállamok között, Orbánék pedig elvileg nagyon de nagyon ellenzik ezt. Még szabadságharcolnak is miatta, meg minden.

Világos tehát, ha felcsapjuk az értelmező kéziszótárt, ez az álláspont-pár szerepel a "hasonló" definíciójánál...

Pócza még hozzátette: Salvini már többször beszélt arról, hogy irányadónak tartja a magyar politikát, nemcsak a migrációs kérdésekben, hanem a gazdasága miatt is.

Az olasz belügyér és miniszterelnök-helyettes mintha olyasmit is emlegetett volna, hogy az olasz koalíciós kormány szigorúan üldözni fogja a korrupciót. Nyilván ebben a témában is legalább annyi közös pontot találnak majd Orbánnal, mint a migrációs kvóták kapcsán.

Kemény szeptember vár Orbán Viktorra: lesz benne Putyin és Salvini is

Orbán Viktor első hivatalos programja kedden Milánóban egy munkamegbeszélés Matteo Salvinivel, az olasz Liga kormánypárt vezetőjével, aki emellett belügyminiszter is. Utána elképzelhető egy közös sajtótájékoztató is. Ez egyébként érdekes beszélgetés lesz, hiszen Salvini - Olaszország jól felfogott érdekében - kvótapárti, míg Orbán Viktor - Magyarország jól felfogott érdekében - nem kvótapárti.