Megbírságolták az oltás beadását megtagadó háziorvos praxisát

Megbírságolták az oltás beadását megtagadó háziorvos praxisát

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára, közölte a kormányhivatal az MTI-vel kedden. Mint írták, az erdőkertesi háziorvos

oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki.

Hozzátették: a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását.

Kiss Csaba háziorvos korábban úgy nyilatkozott, több oka is van döntésének: szerinte káosz uralkodik az oltások elrendelésében, s hétről hétre változik, mikor kit kell oltani.

Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot és hogyan kellene adni

– mondta azt kifogásolva, a kínai vakcina engedélyezését még nem hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség, írja a 24.hu.

A háziorvos mindezeken túl egyébként úgy véli, a rendelő nem megfelelő ilyne körülmények között arra, hogy az oltás ne a járvány terjedéséhez járuljon hozzá, hanem a megelőzést segítse.