Leáll a győri Audi, és a szentgotthárdi Opel-gyár

Leáll a győri Audi, és a szentgotthárdi Opel-gyár

Ahogy azt sejteni lehetett, az autóipart is elérte a koronavírus-járvány. A Totalcar Magazint az Audi részéről Czechmeister Mónika külső kommunikációért felelős vezető tájékoztatta arról, hogy a győri gyár hétfőn már nem termel majd, az újranyitásról és a dolgozók kompenzációjáról később adnak ki közleményt. 

Egyébként az Audi AG ingolstadti brüsszeli, mexikói és felfüggeszti termelését is felfüggesztette. 

A győri Audi eddig is hozott óvintézkedéseket a vírusfertőzés távoltartásának érdekében, de ezek tartalmára nem tér ki a a portálnak eljuttatott levél. 

A Total Car az Opel-gyárat is megkereste. Kaszás Zoltán, a cég kommunikációs vezetője azt írta, hogy a hét végéig a PSA-csoport más gyártóinak igényeit kielégítve működik, de a jövő héttől legalább a hónap végéig nem termel a szentgotthárdi Opel gyár.

Mint mondta, eddig nem találkoztak a betegséggel, de a gyár vezetése figyelemmel kíséri a kormányzat járványügyi kommunikációját és intézkedéseit és ennek megfelelően a termelés leállításáig tovább szigorítja majd a dolgozók és a beszállítók egészségének megóvása érdekében. 

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy a járvány komoly hatással lesz a magyar gazdaságra, és komoly elbocsájtási hullámra számít a kormány. A munkavállalókat pedig arra kérte, egyezzenek meg a munkaadókkal a munkahelyükről.