Orbán: A nyugdíjasok miatt kellenek a bevándorlók

Orbán: A nyugdíjasok miatt kellenek a bevándorlók

Azt az államtitkári állítást, amely szerint már 120 ezer idegen tartózkodik hazánkban vendégmunkásként, a miniszterelnök politikai igazgatója nem cáfolta. Érvelése szerint ezeket a munkahelyeket a magyarok nem tudnák vagy nem akarnák betölteni.

A minden kormányzati eseményről kitiltott Gulyáságyú Média Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs egyik nyilvános szereplésére látogatott el, ahol egy rövid videóinterjút sikerült készíteniük az fideszes pártkatonaképzőként hírhedté vált Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumi elnöki tisztségét is betöltő fideszessel.

Orbán nem cáfolta: valóban 120 ezer vendégmunkás dolgozik már Magyarországon!

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős fideszes államtitkár nemrég vallotta be, már 120 ezer külföldi tartózkodik Magyarországon vendégmunkásként. Az államtitkár közlése szerint közülük nagyjából 10 ezer vietnámi, és a korábbi adatokkal ellentétben már 16 ezer filippínó.

Orbán Balázs szerint a migránsmunkások olyan álláshelyeket töltenek be, melyeket a magyarok nem tudnak, vagy nem akarnak betölteni.

A miniszterelnök politikai igazgatója azzal védekezett, hogy

a vendégmunkásokra azért van szükség, mert a kormány csak így tudja garantálni, hogy a nyugdíjak ki legyenek fizetve.

Azzal érvelt, hogy ezeket a munkahelyeket azért kell feltölteni, hogy az utánuk beszedett adóból a kormány családtámogatásokat, vagy éppen nyugdíjemeléseket tudja finanszírozni.

A Gulyáságyú Média videója az alábbiakban megtekinthető.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és Orbán Balázs az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)