Orbán Viktor a kínai közbiztonsági miniszterrel tárgyalt a Karmelitában

Orbán Viktor a kínai közbiztonsági miniszterrel tárgyalt a Karmelitában

Koránt sincs vége a pedofilbotránynak, a miniszterelnök azonban továbbra sem szólalt meg nyilvánosan, vélhetően a szombati évértékelő beszédén dolgozik... Arra azért persze volt ideje, hogy a Kínai Népköztársaság államtanácsosát fogadja és a kommunista országot dicsérje.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ahogy Orbán Viktor kifejtette: a nemzetközi diplomáciából egyre inkább kiveszőben van a tisztelet, de Magyarország és Kína között mindig megmaradt, és a további együttműködésünket is a régóta fennálló barátságra építjük.

A kínai államtanácsos kiemelte a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat, valamint a számos ország fejlődését szolgáló Övezet és Út kezdeményezést, amelynek fórumain a magyar kormányfő is rendszeresen részt vesz.

A tárgyaló felek felhívták a figyelmet a biztonság és a stabilitás fontosságára, ami lényeges feltétele a további gazdasági fejlődésnek és a kereskedelmi kapcsolatok előmozdításának

- mondta Havasi Bertalan.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét (b) a Karmelita kolostorban 2024. február 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)