1 milliárd 136 millió forint osztalékot vesznek ki Orbán apjának kft.-jéből a válság évének eredményei után

1 milliárd 136 millió forint osztalékot vesznek ki Orbán apjának kft.-jéből a válság évének eredményei után

A Dolomit Kőbányászati Kft.-ből 1 milliárd 136 millió forint osztalékot vesznek ki a tavalyi esztendő eredményei után, írja a 24.hu. A cég Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek az érdekeltsége, akinek tulajdoni hányada meghaladja az 50 százalékot.

Mészáros Lőrinc öccse is hasít a közbeszerzéseken

A 24.hu írta meg, hogy a Mészáros János három nagy cége, a Pegazus Trade Kft., a Herceghalom Interat Zrt. és a Híd-Tám Kft. összesen 693 millió forint osztalékkifizetést eszközölt a tavalyi nyereségéből. Ami nem is csoda, hiszen Mészáros Lőrinc öccse fénysebességgel zárkózik fel a nagy testvér mellé és válik rapid milliárdossá, miután az elmúlt években egyre jelentősebb állami megbízásokat kapott, miközben céges érdekeltségei is szépen gyarapodtak számban is.

A Dolomit Kft. a 2020-as évet 3 milliárd 513 millió forintos árbevétellel és 1 milliárd 136 millió forintos adózott eredménnyel tudhatja maga mögött. Nincs oka panaszra a a 2019-es évet illetően sem: akkor 4 milliárdos forgalom mellett 1,8 milliárd adózott eredményt ért el.

A "bátorak" szerencséje: Várkonyi Andrea néhány hónapja működő cége máris 127 milliót fialt

Elég szép számokat produkált a Mészáros Lőrinc menyasszonyának többségi tulajdonában lévő cég, a Whitedog Media Kft. - szúrta ki a leadott mérlegből a 24.hu. Mint ismert, az egykori tévés műsorvezetőnő tavaly augusztusban hagyta ott a Life TV-t, majd saját vállalkozást indított, aminek székhelye pár hét után egy Mészáros Lőrinchez köthető Andrássy úti palota lett.