Orbán leszámol a Simicska-bandával

Még ebben az évben minden, Simicska Lajoshoz köthető irányító poszton lévő hivatalnoktól, cégvezetőtől megválik a kormányfő.

A hetilap bennfentesektől úgy tudja, bár nincs kimondva, de az államigazgatásban dolgozók szerint a levegőben lóg a személycsere,

„Lajos embereinek menniük kell”.

Jó ideje emlegetik már Vida Ildikó leváltását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) éléről, aki közismerten rossz viszonyban van a NAV feletti felügyeletet gyakorló Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel. A Figyelő szerint már csak az a kérdés, hogy „Orbán Viktor mikor adja ki a parancsot”.

A hetilap arról is ír a „tűzhöz közel álló” nyilatkozókra hivatkozva, hogy Vida mellett már a teljes Simicska-körnek van oka féltenie az állását. A Figyelő nevesíti Baji Csabát, aki a Magyar Villamos Műveket igazgatja, Dávid Ilonát, aki elismerten jó munkát végez a MÁV-nál. Csakhogy szakmai rátermettség már nem elég, a bizalom elvesztéséről van szó. A Figyelő továbbá olyan híresztelésekről is tud, hogy a személyi változtatásokat bizonyos szervezeti átalakításokkal összekövetve hajtaná végre Orbán Viktor.