Orbán szerint a népszavazók mindannyian a Fidesz-KDNP mellett álltak ki

Orbán a győzelmet a Fidesz-KDNP győzelmeként értékelte: mint mondta, a rendszerváltás óta egyetlen párt sem kapott ekkora támogatást.

A miniszterelnök sikernek értékeli, hogy több mint 3 millióan utasították el a kvótát.

A kormányfő úgy érzi, a délről érkező nyomást már sikerült megállítani, az EU felől azonban érkezhetnek a visszatoloncolt migránsok, így harapófogóba került az ország.
 
A népszavazás kérdése az volt, hogy szembeszálljunk-e Brüsszellel vagy beletörődjünk a helyzetbe. Orbán felhívta a figyelmet arra, hogy az európai baloldal bevándorláspárti, csakúgy, mint a magyar baloldal.
 
A kormány Brüsszelben mostantól 3,3 millió magyar akaratát képviseli majd, ami több, mint ahányan korábban az EU-csatlakozásra voksoltak - mondta.
 
A miniszterelnök szerint Magyarország a nemek elsöprő győzelmével történelmet írt. Sőt: kijelentette azt is, hogy a 2010-es kormányzás óta mintaállam lettünk, minden nemzetközi kötelezettséget betartunk, ezért minden jogunk megvan hozzá, hogy hallassuk a hangunkat Európában.
 
Orbán a győzelmet a Fidesz-KDNP győzelmeként értékelte: mint mondta, a rendszerváltás óta soha egyetlen párt sem kapott ekkora támogatást.
 
A kijelentést heves bekiabálások követték.
 
Orbán egy szót sem ejtett arról, hogy a népszavazás érvénytelen lett, pusztán arról beszélt, hogy az emberek 98%-a azt mondta, hogy ne Brüsszel, hanem Budapest döntse el, kikkel akarunk együtt élni. Annyit azért megemlített, hogy az eredmény nem kötelezi az országgyűlést törvényalkotásra, de 3,3 millió ember szavára hallgatva
 
kezdeményezi az alaptörvény módosítását,
 
melyet a Jobbik már hónapok óta javasolt, ám a Fidesz mindvégig elutasította azt.