Orbán az ENSZ-nek: nem toleráljuk a muszlimellenes politikát

A kormányfő szerint a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként kell befogadni.

Az ENSZ-közgyűlésének 2015. szeptember 30-i, rendkívüli menekültügyi tanácskozásán Orbán Viktor a migráció veszélyeivel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt a terhet Európa egyedül nem fogja tudni elviselni, ezért, tette hozzá a magyar kormányfő:

"arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként."

Orbán Viktor kiemelte:

"Keresztény országból jövök, így szeretném hangsúlyozni, hogy a keresztény hozzáállás nem tűr meg semmilyen muzulmánellenes politikát. A muszlim hit, amelyet becsülünk és tisztelünk, nem felelős e népvándorlás alapvető okaiért. Mindannyiukat felhívom, hogy csatlakozzanak azokhoz az erőfeszítéseinkhez, amelyek célja a muzulmánellenes hangulat terjedésének megakadályozása."

Végezetül a magyar miniszterelnök megerősítette világos javaslatát, miszerint

"a migrációnak rendezettnek, biztonságosnak, szabályozottnak és felelősségteljesnek kell lennie."

Orbán Viktor teljes beszéde megtekinthető, és elolvasható itt.

Szavait pedig annak tudatában érdemes értékelni, hogy

a Fidesz az Európai Unió, Soros György után/mellett most épp az ENSZ ellen hirdetett háborút. Egyes politikusainak megnyilvánulásai szerint pedig az is világos, hogy a magyar kultúra megvédése (ide értve a lacikonyhák megmentéséért, illetve a ránk leselkedő rovarevéssel szemben folytatott harcot) együtt jár a muzulmánellenes hangulat terjedésével.

Ami ellen az ENSZ-ben Orbán Viktor még harcolt, kifejezetten a keresztény hozzáállásra hivatkozva.

Itt valami nem stimmel...

Továbbá érdemes megjegyezni, hogy mint az Index a napokban megírta, 2016-ban az ENSZ New York-i közgyűlésen a tagállamok elfogadtak egy nyilatkozatot is, amit valamennyi ENSZ-tagállam, köztük Magyarország is aláírt. Ebben az Orbán-kormány egyebek mellett arra vállalt kötelezettséget, hogy megvédik a menekülni kényszerült emberek millióit.