Pedagógusdemonstráció: „Minden suliban ez a téma, de biztos, hogy nem lennék tanár”

Pedagógusdemonstráció: „Minden suliban ez a téma, de biztos, hogy nem lennék tanár”

Hosszú évek óta a legnagyobb tömegtüntetés volt szerdán, mert a kormány továbbra sem hajlandó a pedagógusok arcpirítóan alacsony bérét megemelni. Sőt, az emiatt demonstráló tanárokat a szintén kormányzati felügyelet alatt álló tankerületek tanárokat rúgtak ki éppen akkor, amikor egyre riasztóbb méreteket ölt a tanárhiány.

A Kossuth téren demonstráló tanárok, diákok, szülők szerint nincsenek irreális kéréseik, de az tényleg sajnálatos tény, hogy a pedagógus jövedelmek már az átlagbért sem haladják meg, kijönni belőle pedig csak akkor lehet, ha például ruházat, vagy más jellegű kiadás az adott hónapban nincs.

Riportunkban tanárokat, a velük szolidáris gyerekeket, illetve ellenzéki képviselőket kérdeztünk a kialakult helyzetről, a kormányzat hozzáállásáról és arról, hogy milyen utóélete lehet a tüntetésnek.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/T8GpDvLNzqE.jpg?itok=cyxYKDMQ","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=T8GpDvLNzqE&ab_channel=alfahirvideo","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}