Fideszes képviselő lehetett egy üllői iskolában lebukott pedofil tanár

Fideszes képviselő lehetett egy üllői iskolában lebukott pedofil tanár

Egy Pest megyei általános iskola egyik tanára szexuális visszaélést követhetett el az egyik 13 éves diáklánnyal szemben – írja cikkében a Blikk. Az ügyben szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség.

A lap szerint az érintett tanárt közös megegyezéssel küldték el az intézményből, a pedofil férfi magyart és történelmet tanított.

Azt írják, korábban egy fővárosi két tannyelvű iskolában is dolgozott és fideszes politikusként az egyik budapesti kerület képviselő-testületének tagja volt.

A képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett a kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, a nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben, a vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban. 2019-ben is jelöltette magát a kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe – írták.

A lap nem nevezte meg a települést, és kérdésünkre a rendőrség sem akarta elárulni, melyik Pest megyei városban tanított a pedofil tanár. Indoklásul azt írták, erre a büntetőeljárás érintettjei azonosíthatóságának elkerülése érdekében van szükség.

Az Alfahír azonban kiderítette, hogy a rendelkezésre álló információk alapján

az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskoláról lehet szó.

A cikkben ezen felül azt is írták, az érintett személy a Pest megyei város önkormányzatánál vállal szerepet: a környezetvédelmi bizottság munkáját segíti külsősként.

A laptól megkeresték az Emberi Erőforrások Minisztériumát, és a tárca megerősítette, hogy mivel felmerült kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett. Megírták azt is, hogy az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét, a pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt.

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól a Blikk azt a tájékoztatást kapta, hogy az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították.