Polgári engedetlenség: A Karinthy Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést

Polgári engedetlenség: A Karinthy Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést

A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt, erősítette meg a Telex információját az iskola igazgatója.

Az ősz elején kirobbant polgári engedetlenségben való részvétel miatt eddig az iskola 24 tanára kapott ilyen figyelmeztetést, most pedig újabb hét tanár kapta meg a felszólítást, így már összesen 31 tanár kapott felszólítást.

Fájdalmas látni a gyerekek arcát

- mondta az iskolához közel álló forrás a Telexnek.

Ismert, csütörtökön a Vörösmarty és a Karinthy Gimnáziumban rendkívüli szünetet rendeltek el, valamint az ország egyik legjobb gimnáziumában, a Fazekasban is 14 tanár kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt. A Fazekasban újdonság volt, hogy a figyelmeztetéseket ezúttal nem a tankerület küldte, hanem az igazgató aláírásával kapták meg a tanárok az iskola saját fejléces papírján. Emögött feltehetően a felelősség alsóbb szintre hárítása mutatkozik meg a hivatalok részéről. Szerdán 8 tanárt bocsátottak el az állásából a polgári engedetlenségben való részvétel miatt, közülük hatan a Karinthy pedagógusai.

A kirúgások nem maradtak válasz nélkül, ezért polgári engedetlenségbe fogtak bele, 700 tanár szünteti be a munkát pénteken.