Elindult a 27. Pride Budapesten

Elindult a 27. Pride Budapesten

Megkezdődött szombat délután a 27. Budapest Pride programsorozat záró rendezvénye, a felvonulás, amelyet idén a "Vedd vissza a jövőd!" szlogennel hirdettek meg.

Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a XIII. kerületi Dráva utca és a Carl Lutz rakpart találkozásánál gyülekeztek, onnan indult el a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a Szabadság térre.

A menet a tervek szerint végig halad a Duna mentén a Margit hídig, majd tovább a Parlement mellett, az alsó rakpartokon, utána a Zoltán utcán keresztül érkezik meg a Szabadság térre.

A menetben az MTI szerint az emberek szivárványszínű, európai uniós zászlókat lobogtatva énekelnek és táncolnak a dübörgő zenére. A menetet több mint tíz platós teherautó kíséri, ezeken résztvevők táncolnak.

Több ellenzéki párt, az MSZP, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt saját járművel vesz részt a felvonuláson.

A Telex szerint a vonulók a padokra sem tudnak leülni, mert azok is forrók. Néhány emberen most már látszik, hogy megviseli őket a kánikula. Szintén a portál beszámolója szerint mindössze néhány tucat ellentüntető kísérte a menetet.