Putyinnak ízlett a magyar húsleves

Ugyancsak elismerősen beszélt az orosz államfő a vacsorához felszolgált magyar borokról, azok közül is a találkozó végén szervírozott tokaji aszú nyerte el legjobban a tetszését.
 
A vacsora után sajtótájékoztató következett, majd indult a menet a Sándor-palotába, ahol egy gyors találkozót ejtett meg Putyin Áder János államfővel. Úgy látszik, olyan jól tartották az orosz vendéget a Parlamentben, hogy itt már csak egy teát kért vendéglátójától.
 
– A két ország protokollosai egy ilyen szintű látogatáskor már 2-3 héttel előre egyeztetnek, általában a vendég delegáció szakemberei látogatnak a fogadó országba. Megmutatják nekik, hol készülnek az ételek, s ekkor egyeztetik a menüsort is – mondta a Blikknek Görög Ibolya protokollszakértő. Figyelembe veszik az összes kívánságot, ha vegetáriánus, allergiás valamire, fontos szempontok a gomba, tejszín, cukor. Az ételsor elkészítését a világ vezető politikusainál a saját védelmi szolgálatuk vegyész- és gasztronómiai ­szakértői is végig figyelemmel kísérik – tette hozzá a protokollszakértő.