Óriási botrányt csapott legújabb videójával a Rammstein zenekar

Óriási botrányt csapott legújabb videójával a Rammstein zenekar

A zenekarnak ismét sikerült felhívni magára a figyelmet a legújabb albumuk promociós videója miatt.

Újabb videoklip előzetessel rukkolt elő a német Rammstein zenekar. A zenekar tagjai a náci haláltáborok foglyait imitálják az új, Deutschland (Németország) című albumukat reklámozó videóban.

A koncentrációs táborok foglyai által viselt csíkos rabruhában, az akasztófa alatt, kötéllel a nyakuk körül láthatók benne. Az üzenet nem világos, a videóban csak instrumentális zene szól. A 35 másodperces videó végén a Németország felirat tűnik fel régi német (gót) betűkkel.

Zsidó és politikai aktivisták elítélték a videót, amely szerintük átlépte a vörös vonalat. Charlotte Knobloch holokauszttúlélő, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának volt elnöke a Bild című lapnak nyilatkozva felelőtlenségnek nevezte a holokauszt üzleti célú felhasználását és bagatellizálását, ahogy az szerinte a videóban történik.

Több mint 20 millió eladott albummal a Rammstein - amelyet egykori keletnémet zenészek alapítottak 1994-ben - a legnépszerűbb németajkú zenekar a nagyvilágban. A banda híres látványos, pirotechnikában gazdag showjairól és provokatív megnyilvánulásairól, amelyek egyesek szerint a náci ideológiával határosak. Az együttes tagadja a szélsőjobboldaliság vádját.

Ilyen lett a promóciós videó:

 
Frissítés: Azóta megérkezett a teljes szám, amely több mint 9 perces lett.