A Real Madrid nyerte az El Clásicot a Barcelona otthonában

A Real Madrid nyerte az El Clásicot a Barcelona otthonában

A Real Madrid 2-1-re győzelmet aratott a Barcelona otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának rangadóján.

Óvatosan kezdett mindkét csapat, nem nagyon alakult ki komolyabb lehetőség egyik oldalon sem. A 32. percében aztán David Alaba, a királyiak osztrák védője szerzett labdát a madridi tizenhatos előterében, majd végül az akciót is ő fejezte be a kontra végén, amellyel megszerezte a vezetést a Real.

A vendégek a második félidőben átadták a területet a Barcelonának és kontrákra rendezkedtek be, ez meg is hozta az eredményét: a 94. percben sikerült megduplázniuk az előnyüket, miután Lucas Vazquez egy madridi ellentámadás végén a hálóba talált. A katalán gárda ezt követően még Sergio Agüero góljával szépíteni tudott a 97. percben, de a pontmentés már nem sikerült.

A Real ezzel sorozatban negyedik alkalommal győzte le a Barcelonát és győzelmével újra átvette a vezetést a tabellán, míg a súlyos pénzügyi válságban lévő katalán csapat már csak a 8. helyen áll jelen pillanatban és a forduló végére még ennél is hátrébb csúszhat.